Bahrainissa vietetään tänään kansallispäivää, ja sen seurauksena huomisesta alkaen on yleinen kolmen päivän loma. Odotettavissa siis ruuhkia ja kansainvaelluksia kauppakeskuksissa. Tietääpähän ainakin, mistä kannattaa pysyä poissa pari päivää.

Tienvarret on jo parin viikon ajan olleet täynnä kunkun kuvia. Kaikki kynnelle kykenevät firmat ovat pystyttäneet isoja kadunvarsimainoksia, jossa on tietysti firman logo isolla, ja poikkeuksetta iso kuva kuninkaasta. Jouluvaloja vilkkuu Ramadanin tapaan joka palmussa, ja parin metrin välein liehuu Bahrainin lippuja.

Paljon kaikenlaisia tapahtumia järjestetään. Joko tänään tai huomenna, tai sitten molempina päivinä (emme oikein päässeet selvyyteen asiasta), on meillä olohuoneen ikkunasta oivat näkymät merelle, jossa järjestetään pimeän tulon jälkeen ilotulitus. Pitää parkkeerata itsensä ikkunan ääreen silloin, tai sitten kavuta kattoterassille. Huomasin, että jossain tilaisuudessa esiintyvät myös paikalliset motoristit. Hymy nousee aina naamalle, kun heidät näkee kaduilla. Kymmenpäinen joukko harrikkamiehiä nahkaliiveissään, jotka pöristelevät muodostelmassa pitkin Bahrainia. Pitää olla aimo annos asennetta, että uskaltautuu moottoripyörällä Bahrainin teille, en kyllä itse uskaltaisi!

Ei muuta kuin hyvää juhlapäivää, Bahrain!