Talomme vartija pysäyttää minut kävellessäni aulan läpi:

"Do you have more wine?"

Hämmennyn. Kädessäni on  muovikassi, jossa on pullo viiniä, jonka juuri olin hakenut läheisestä alkoholiliikkeestä. Muovipussista tunnistaa että se sisältää alkoholia, sillä sellaisia violetteja kasseja ei ole missään muussa kaupassa. Mutta mitä ihmettä se hänelle kuuluu miten paljon viiniä meillä on? Katson kysyvästi miestä ja kysyn että anteeksi mitä, ja mies toistaa viinitilannetiedustelun.

Pari kertaa vielä uusiksi, kunnes viimein kuulen oikein. "Do you have mobile?". Watchmanin tiskillä on kyllä puhelin, mutta jostain kumman syystä siihen voi vain vastaanottaa puheluita, ei soittaa ulos. Ja hänellä olisi asiaa managerille. Avuliaasti yritän hänen puolestaan soittaa, mutta puhelimeen ei saada yhteyttä.

Hississä matkalla ylös hihittelen itsekseni. Do you have more wine, niinniin...

- - -

Ovikello soi, ja sen takana on alakerran vartija. Suunnittelemme grillaavamme sinä iltana kattoterassilla, sillä siellä on taloyhtiön kaasugrilli. Muru oli käynyt tarkistamassa grillin kunnon, todennut, että kaasu on loppu ja käynyt sanomassa siitä vartijalle. Vartija tulee siis kertomaan mikä on grillin tilanne. Hänen englannin kielensä on kuitenkin niin epäselvää, että jään epätietoiseksi asiasta.

Varmistan vielä, onko kaasua vai ei.

"kyllä kyllä, on kaasua"

"ai no sen on hyvä, sillä aikaisemmin siellä ei ollut kaasua."

"niin, kaasua ei ole"

"siis miten se nyt meni, äsken juuri sanoit että siellä on kaasua"

"kyllä kyllä, on kaasua"

"nyt menin sekaisin, onko kaasua vai ei"

"ei kaasua"

"kun välillä sanot että ei ole kaasua ja sitten taas sanot, että sitä on?"

"kylläkyllä, on kaasua"...

AAAARGH! Kaikki tämä sanotaan onnellinen hymy naamalla, täydellisen epäjohdonmukaisesti, aina myötäillen sitä mitä minä ensin sanon. En muista enää kumpi oli lopputulos, joka tapauksessa grillaamaan me päästiin, mutta en muista oliko se sinä iltana vai vasta seuraavana.