Teimme tänään ekskursion Isa towniin. Siellä on uutuuttaan kiiltävä elektroniikkamarket, paikallinen Gigantti, johon piti päästä nuuskimaan. Yläkerta oli täynnä valtavia amerikkalaistyyppisiä jääkaappeja ja kummallisia pesukoneita, joissa on erillinen lokero lingottaville pyykeille. Halvimmat mallit olivat muovisia, ja mietin, miten ne ylipäätään pysyvät koossa. Kapasiteetti oli niissäkin kaikissa mittava, vähintään kuusi kiloa.

Riisikeitin melkein lähti mukaan, mutta tulimme järkiimme kun totesimme ettemme saa sitä mahtumaan keittiön kaappeihin. Ei siksi, että laite olisi ollut mitenkään erityisen iso, vaan siksi että kaapit ovat jo valmiiksi ihan täynnä. Ehkä sitten joskus jos muutamme asuntoon jossa on enemmän kaappeja.

Marketin liepeillä oli Isa townin souq, jossa myös pyörähdimme. Ei tehnyt suurtakaan vaikutusta, tosi huonolaatuista tavaraa. Ja kun yhden kaapin hintaa kysyimme, hinnassa oli niin rutkasti valkoisen miehen lisää, että emme jaksaneet edes ryhtyä tinkimään. Sitäpaitsi kaappi oli ruma ja hutera.

Aamupäivällä pidimme omatoimisen arabian kielen tunnin opintopiirimme kanssa, kun olimme todenneet, että opettajamme suoltaa meille niin tiuhaan uusia sanoja, ettemme ehdi omaksua niitä millään. Kiiwiystävämme (eli uusiseelantilainen) oli kehittänyt hienon korttipelin, jolla opettelimme eläimien nimiä. Minä voitin! Ja nyt tiedän, että hevonen on arabiaksi husaan, kissa on qatta ja ankka batta.

Huomenna menemme formularadalle seuraamaan avoimia testejä. Paikalla on ainakin ferraritiimi. Huhujen mukaan ainakin yksi katsomo on jo myyty loppuun varsinaisiin kisoihin. Me aiomme hankkia omat lippumme huomenna tai viimeistään perjantaina.

Athiim! (hyvä!)