Bahrainissa on aloitettu jo formulakisajuhlallisuudet. Tänään täällä oli iso paraati, yksi tiekin aidattiin, suljettiin ja vartioitiin niin maan perusteellisesti! Me oltiin tulossa perjantaibrunssilta just siihen aikaan, ja jouduttiin etsimään kiertotie kotiin, kun ei päästy suorinta tietä.

Harmi vaan jäi paraati näkemättä, kun maha oli niin täynnä ruokaa, ettei enää jaksanut vääntäytyä kotoa tienvierustalle. Parvekkeelta kuitenkin kurkittiin paraatin päättävä ilotulitus. Luulin sitä tosin ensi ukkoseksi, tässä taannoin kun ukkosti niin kovin, mutta sitten tajusin, että nyt on kysymys jostain muusta.

Bahrainista tuli ukkosmyrskyn jälkeen tuhansien järvien maa, aivan kuin Suomesta. Täällä kun ei ole samanlaista sadevesikaivosysteemiä, niin taivaalta tulleet litrat vettä jäivät maan pinnalle lillumaan. Rutikuiva maakaan ei heti vedä sisäänsä määräänsä enempää vettä. Järvet säilyivät pitkälle iltapäivään.

Samanlaisia sateita luvattiin vielä eilisillaksi, mutta ne jäivät tulematta. Tänään olikin sitten taas aivan mahtava keli, vieraamme viettivät pari tuntia kattoterassilla palvomassa aurinkoa. Laskeskelivat, että jos huomenna vielä paistaa, ovat kohta ruskeita kun pavut.