Bab al Bahrainin, eli Bahrainin portin, takana sijaitseva souq on jännä paikka. Souq on yhtä kuin kauppakuja-alue, jossa on ristiin rastiin kiemurtelevia sokkeloisia katuja ja kujia, ja lukematon määrä pieniä putiikkeja. Vastaavat ovat varmaan tuttuja monelle etelänmatkaajille.

Manaman souqissa kuuluu minun mielestäni käydä illalla, pimeän laskeuduttua. Silloin siellä on paljon ihmisiä ja tunnelmaa. Ja jos näyttää tarpeeksi määrätietoiselta eikä tuijota liikaa ympärilleen, saa jopa olla rauhassa matkamuistoja kaupittelevilta krääsäkauppiailta. Ja voi keskittyä olennaiseen.

Valtaosa souqin tarjonnasta on halpaa krääsää, jota en koskaan osta, mutta seassa on helmiä. Souqissa on esimerkiksi paljon erikoiskauppoja, josta saa edullisesti kaikkea tarpeellista, esimerkiksi elektroniikkaa ja kankaita.

suomalaista.jpg

Jos hankintalistalla on jotain, mikä jää tavallisten markettien valikoimien ulkopuolelle, melko varmasti souqista löytyy. Souqissa on myös kaksi kultatavarataloa, eli pelkästään kultasepänliikkeille pyhitettyjä ostoskeskuksia. Voi sitä kimalluksen määrää, kun kaikki kauppiaat ovat laittaneet näyteikkunalle näytteille komeimmat korunsa!

Aina ei souqin hälinää jaksa. Jonain iltoina kaupustelijat ovat liian sinnikkäitä eivätkä jätä rauhaan esitellessään muovista moskeijakelloa, arabimiehen päähuivia tai aitoa roleksia. Silloin kaipaa kauppakeskusten viileään rauhaan. Mutta parhaimmillaan kauppakujat ovat mukava mauste suomalaisen bahrainilaiseen arkeen.