Parin päivän sisällä olemme saaneet murun kanssa paljon aikaan.

Ensinnäkin löysimme itsellemme uuden kodin. Luultavasti huomenna tai sunnuntaina menemme allekirjoittamaan vuokrasopimuksen. Compound on meille hyvin tuttu, sillä hyvät ystävämme asuvat siinä, ja mikä parasta -siinä on aivan mahtava puutarha! Talon pohjaratkaisukin on hyvä ja huoneet valoisia (mikä on harvinaista täällä, usein ikkunat ovat surkean pieniä ja siksi asunnot pimeitä).

Sen jälkeen alkoi armoton huonekalujen metsästys, sillä nykyinen asuntomme on valmiiksi kalustettu ja tuleva talo täysin kalustamaton. Lehdissä ilmoitellaan täällä paljon myytävistä huonekaluista, saarihan on täynnä expattejä, ja aina on joku joka on muuttamassa pois. Siispä saatavilla on paljon käytettyjä huonekaluja kukkaroystävälliseen hintaan. Ainut ongelma on se, että ne ovat usein suomalaiseen makuun turhan koristeellisia.

Me hiippailimme toiveikkaina tänään yhden lehti-ilmoituksen perässä katsastamaan taloa, missä myytiin kaikki irtaimisto. Selvisi että kyseessä oli Irlannin lähettilään talo, ja he ovat ostaneet uuden talon toisaalta Bahrainista, ja pistävät samalla koko irtaimistonsa uusiksi (mäkin haluan sellaisen elämän, missä voi ihan vaan huvikseen pistää sisustuksen täysin uusiksi aina kun huvittaa!!!).

Pelättiin ensin, että tavarat ovat meidän kukkarollemme aivan liian kalliita, mutta yllätys yllätys hinnat olivat vähintäänkin kohtuullisia. Saimme sohvakalustoon budjetoimallamme summalla juuri uudelleen päällystetyn siistin sohvakaluston (3+2+2 -istuttavat ja kaksi isoa rahia), leveän vierassängyn, kaksi yöpöytää, senkin ja koristeellisen puisen kaapin. Sohvien verhoiltu ei ollut ihan sellainen kuin olin etukäteen ajatellut, mutta pystyn niiden kanssa elämään. Eivät sentään olleet vaaleanpunaiset kukkasohvat...

Oma sänky, työpöytä ja pari pikkupöytää meillä on jo valmiina. Enää puuttuu ruokapöytä ja tuolit, ja ehkä sohvapöytä ja meillä on kalusteet joilla pääsemme alkuun. Loput voi hankkia pikku hiljaa.

Tosin joudumme ostamaan taloon myös lieden, pesukoneen ja jääkaapin, ja ne lohkaisevat budjetistamme aimo palan. Onneksi saimme neuvoteltua landlordin kanssa hyvän diilin, joten kaikki hoituu.

Vielä kuukausi ennen kuin pääsemme muuttamaan! Höh!