Kyllä matkustaminen sitten on mukavaa!

Ollaan parhaillaan Sveitsissä, kellojen, suklaan ja juustojen maassa. Uskomatonta, miten kaikkialla voi olla niin älyttömän siistiä. Ja miten ihmiset voivat olla niin hyvinkäyttäytyviä ja ystävällisiä. Ja maisemat kuin suoraan postikortista! 

Tultiin hetki sitten takaisin vuorten keskeltä. Maisemat ovat niin uskomattoman mahtavia, että  niitä ei voi sanoin kuvailla. Sanat loppuvat kesken. Käytiin vaijerihissillä melkein 3000 metrin korkeudessa, 40 metriä jäi vajaaksi. Ja vaikka kuinka yritin hyppiä, kolmas täysi tonni ei tainnut tulla täyteen...

Meillä oli matkassa varsin arvovaltainen sakki, sillä takapenkillä istui sisäministeri ja ulkoministeri. Minkä maan, sitä en tiedä. Mutta hauskaa ministerinä olo tuntui olevan, sen verran naurunhekotusta takaa kuului. Kiistaa syntyi siitä, kumman ministerin vastuulla oli suunnistaminen määränpäähän, ajoimme nimittäin alkumatkasta aika tavalla harhaan, ja matka-aikaan tuli tunti-puolitoista lisää. Poliitikon metkut oli opittu hyvin -kumpikaan ministereistä ei ottanut asiasta minkäänlaista vastuuta. Puolin ja toisin tosin uhattiin uusilla vaaleilla.

Harhaan ajo ei tosin Sveitsin kaltaisessa maassa harmittanut yhtään, sen verran hienojen maisemien läpi ajettiin. Baselin kantonin pikkukylien läpi pieniä mutkittelevia teitä metsien ja laaksojen läpi vuorten keskellä. välillä kysyttiin tietä mieheltä, joka puhui niin paksua murretta, että sisäministerikin oli pinteessä yrittäessään ymmärtää ohjeita.

Huomenna Lutzerniin sisävesiristeilylle. Katsotaan josko "eksyttäisiin" jonnekin muuallekin.

p.s. Lupaan kuvia myöhemmin, nyt ovat vielä kamerassa tallessa.