Tänään täydennettiin hedelmävarastoja. Manamassa on iso hedelmä- ja vihannestori, Central market, jonne kannattaa suunnata, jos on käyttöä suurille vihanneserille, sillä tavara myydään pääasiassa laatikoittain.Central marketissa käynti on aina yhtä eksoottista. Suuren osan aikaa täällä pystyy jopa unohtamaan sen, että asuu ulkomailla, mutta siellä se ei onnistu. Ensinnäkin olet todennäköisesti ainut paikalla oleva länsimaalainen, ja toisekseen, öö, paikka on vain niin -ulkomaalainen... (voiko tuon selvemmin sanoa, heh)

Käyttäytymiskoodiin kuuluu, että ensin valitset halukkaiden joukosta kärryjenkuskaajan. Marketissa pyörii nimittäin miehiä ja poikia, jotka keräävät tienestejä kuskaamalla marketissa asioivien ostoksia. Heillä on työvälineenä mitenkuten kokoonkyhätty pyörällibeb lava, johon hedelmiä ja vihanneksia voi ladata. Kun annat yhdelle luvan, hän alkaa seurata perässäsi, ja huolehtii ostoksistasi. Tällä kertaa tehtiin tosin etikettivirhe, ja kannettiin tavarat itse. Tiesimme ostavamme vain vähän, sillä kaksi henkeä ei kuluta kovin paljoa kerralla, ja ne saimme helposti kannettua kädessä. Kärrymiehet tosin ovat hyvä apu senkin vuoksi, että he yleensä tietävät parhaimmat myyjät.

Sitten vain kiertelemään. Marketissa on kaksi isoa hallia, enemmän tai vähemmän täynnä kauppaajia. Minkäänlaista ilmastointia ei ole, joten hiki vain virtaa selässä. Siksipä siellä kannattaakin käydä aamusta, sillä tavaran tuoreudesta et voi iltapäivällä olla enää kovin varma. Aamusella ei tarvitse kantaa asiasta niin suurta huolta, kunhan vain katsoo mitä ostaa, nuuhkii ja kokeilee. Hintataso on hieman alhaisempi kuin ruokakaupoissa, ja yleisesti ottaen laatu todella hyvää.

Hirveän usein ei Central marketissa tule käytyä, sillä tavaraa todellakin täytyy ostaa suurissa erissä. Naapurin kanssa meillä on kylläkin pysyvä diili, että jaetaan saalis keskenämme. Nyt naapurit ovat Suomen-lomalla, mutta ystävällinen ystävämme lupasi ostaa osan. Illalla onkin sitten tiedossa hedelmäsalaattia.

Ennen sitä kuitenkin huilaamaan, tuli tuolla helteessä kurvaillessa läkähdys!