Tämä päivä oli sitten viimeinen paastopäivä muslimeille. Huomenna alkaa kolmen päivän eid-loma. Torstaina olisi periaatteessa normaali työpäivä, mutta kun Bahrainissa on laki, joka sanoo että jos vapaapäivien välille jää vain yksi työpäivä, se on myös lomapäivä. (Se tosin vähennetään vuosilomasta.) Tämä tarkoittaa sitä, että jos tämä ja ensi viikonloppu lasketaan mukaan, ramadanin päätös merkitsee yhdeksän päivän lomaa monelle bahrainilaiselle. Viime vuotista ramadanin päätöstä muistellen taitaa olla viisainta pysytellä pari seuraavaa päivää kotona ainakin iltasella. Liikenne muuttuu nimittäin aika hurjaksi, kun ihmiset ovat niin innoissaan juhlimisesta.

Mielenkiinnolla odotan kuitenkin sitä minkälaisia koristeita tienvierustat, rakennukset, puistot, puut ja pensaat ovat tänä vuonna saaneet. Viime vuonna joka puolella vilkkui ja välkkyi erilaiset vilisevät värivalot. Samaa jatkui koko loppuvuoden, sillä eidin jälkeen pian juhlittiin national daytä ja sitten tulikin jo joulu. Ja valoja pidettiin päällä väliajatkin. Täällä ainakin osataan juhlia näyttävästi!

Mutta on se ihanaa kun palataan taas normaaliin arkeen. Lainaten ystäväni huokaisten lausuttuja sanoja: "Kun ei edes mitkään kahvilatkaan ole päivisin auki!"