Viime ajat on menneet niin kotona istuessa, että ei ole juuri raportoitavaa. Kokeilen silti.

Naapurien kissat käyvät vuorotellen joko terassin tai keittiön oven takana naukumassa, testaamassa mahdollisuuksia päästä sisään ja syömään. Turha vaiva, pysyn tiukkana. Kissoilla on molemmilla jo koti ja minä olen allerginen kissoille. Sinnikkäitä kavereita ovat, mutta eivät voita tätä uuvutustaistelua! Kumpikaan niistä ei tajua edes mielistellä, eivät nimittäin anna rapsuttaa. Varsinkin toisella olisi todellakin syytä mielistellä, sillä kerran naapurissa käydessäni se pissasi päälleni protestiksi  kun en tajunnut päästää sitä ulos. Kumma katti.

Terassi on nyt laitettu terassikautta varten kuntoon. Käytiin murun kanssa kukkaostoksilla tässä yksi päivä, ja nyt terassilla näyttää itse asiassa aika mukavalta. Pitääpä ottaa pari kuvaa siitä tässä joskuspian, ja laittaa näytille. Naureskelin tosin kukkia istuttaessani, että kauankohan mahtaa mennä ennen kuin onnistun tappamaan ne kaikki. Tässäkin on kyseessä uuvutustaistelu, sen voittaa joko aurinko tai minä...

Joka tapauksessa, joka aamu syödään aamupala murun kanssa tuossa ulkona ja eilen lueskelin artikkeleita pari tuntia terassilla. Muutama päivä sitten avattiin jopa allaskausi. Varpaat siinä kyllä jäätyi, oli sen verran kova tuuli. Enkä vielä uskaltautunut altaaseen. Väittivät että se on parikymmentäasteista, mutta en uskonut, tuntui niin kylmältä. Muru kyllä kastautui, ja kiusasi minua loppupäivän väittäen pelkuriksi. Ehkä olenkin.

Bahrainissa on alkamassa kulttuurikevät. Pari seuraavaa kuukautta meillä on mahdollisuus käydä taidenäyttelyissä, leijaworkshopissa, tanssiesityksissä ja konserteissa. Esimerkiksi. Me ostettiin liput japanilaiseen rummutusesitykseen, se on maaliskuun alkupuolella. Egyptiläisiä faaraoita esittelevää näyttelyä voisi myös käydä katsomassa, se on ilmainen, ja sauditaiteilijan näyttelyä myös. Ja leijatkin kuulostavat hauskalta!

Aika hyvin on itsekuri pitänyt ja olen saanut ahkerasti opiskeltua. Mutta edelleen sitä työsarkaa riittää, joten täytyy kai jättää nämä muistelot hetkeksi sikseen ja ruveta taas hommiin.