Tietäkää, että ihmisen erottaa apinasta se, että ihminen tietää että toinen ihminen on samanlainen ajatteleva ja tunteva olio kuin se itsekin, mutta apina ei tiedä. Siis apina ei tajua että se toinen apina siinä vieressä kykenee samanlaisiin tunteisiin kun se itsekin, eikä osaa asettautua sen asemaan.

Muun muassa tästä minun pitäisi kirjoittaa essee parin viikon sisällä.

Ensimmäinen ajatus mikä tuli mieleen oli kyllä se, että kaikki ihmiset eivät kykene tuohon. Miten muuten voi selittää sen miten ihmiset kohtelevat toisiaan niin julmasti. Voiko tästä vetää johtopäätöksen, että jotkut ihmiset ovat apinan tasolla? Se toinen vaihtoehto, että kaikki ihmiset kyllä tietävät sen, mutta silti toimivat kuin toimivat, on aika karmea ajatus...

Tiedossa kinkkiset kaksi viikkoa, sillä en todellakaan ole kovin filosofinen ihminen ja liian syvällinen pohdiskelu on vaikeaa. Sitä ennen jo lähestyy yksi graduun liittyvä deadline, joten kiirettä pitää. Mutta en valita, mukavaa kun on tekemistä. Ja ennen kaikkea olen onnellinen, että se ikuinen litterointi on melkein valmis. Pieni pätkä jäljellä, mutta sen voin siirtää hieman myöhemmäksi, siitä osasta on sisältö poimittu muistiin väliaikaisesti muulla tapaa.