Bahrainiin tuli kolmessa päivässä kesä. Eilinen lämpötila oli reilusti yli 30 astetta. Mikä tarkoittaa sitä että ilmastointilaite on alkanut taas pauhaamaan, ja nenä alkaa tuntua tukkoiselta.

Kuumat ilmat tulivat ukkosen saattelemana. Toissayönä jylisi niin, että ikkunalasit helskyivät ja kalterit kolisivat (joo, ihan totta, meillä on makkareitten ikkunoissa kalterit...! Tosi hyvä murtosuoja, varsinkin kun olkkarin ikkunat ovat tuplasti leveämmät eikä niissä tietenkään ole kaltereita. Tosi mahtavaa jos tulee tulipalo ja pitää päästä äkkiä pois. Makkareistahan ei siis pääse pois kun ovesta. Mutta nyt eksyin sivuraiteelle...). Imettävä naapurini, joka siis joutuu valvomaan öisin, kertoi että ukkonen pyöri ympyrää, poistui aina välillä mutta saapui aina takaisin jyskymään tuohon yläpuolelle. Minä en uneni läpi näin tarkkoja yksityiskohtia havainnut, muistan vain että kova oli pauke. Sitä ennen illalla satoi kaatamalla hetken aikaa.

Eilen oli päivällä jo vähän liian kuuma, suoraan auringossa seistessä ei tuntunut enää mukavalta. Heti tuli takautumana mieleen viime kesän yli viidenkymmenen asteen helteet ja saman tien ahdistus. Olen niin nauttinut näistä leppoisista kesäkeleistä ja ehtinyt aivan unohtaa että nämä ovat ohimenevä ilmiö ja kuumempaan päin ollaan menossa. Onneksi päästään kesän kuumilla keleillä melkein kuukaudeksi täältä pois, kun murulla on loma. Ei enää viime kesän kaltaista kolmen kuukauden sisälläoloputkea, jolloin pää meinasi hajota.

Lehdessä tosin mainittiin, että näin kuumat ovat poikkeuksellisia kelejä tähän vuodenaikaan. Keskilämpötila on kai normaalisti jossain 25 paikkeilla. Kuumaa pitäisi kestää vielä muutama päivä, mutta josko sitten palattaisiin normaaliin. Edes hetkeksi.

Ei sillä että tämä vielä estäisi ulkoilua. Eilen, kun aurinko oli pikkaisen ehtinyt  jo laskea, tehtiin kävelylenkki lähistön Starbucksin kautta kiertäen. Eikä silloin olllut enää yhtään liian kuuma. Naapuruston pihamuurit kaikuivat naapuriemme Helsinki-aiheisen laulukilpailun luikautuksista. No, olipahan viereisen Turkin suurlähettilään residenssin vartijalla jotain muuta kuunneltavaa kuin vartiointikopin ilmastointilaitteen hurina!