Pikku hiljaa alkaa Bahrain taas palata normaaliin päiväjärjestykseensä, kun kisat ovat ohi. Tämänvuotiset kisat olivat menestys, lehdissä uhkutaan tyytyväisyyttä ennätysyleisöön ja mahtaviin rahavirtoihin.

Bahrain kyllä todella satsaa kisoihin, ne näkyvät katukuvassa lentokentältä lähtien. Tienvarsilla on kisamainoksia ja kisoihin liittyviä koristeluita. Kaupat järjestivät kisojen alla alennusmyyntejä, ja muutenkin kisojen ympärille on rakennettu paljon erilaisia tapahtumia, joten tekemisen puute ei ainakaan näihin aikoihin uhkaa. Me oltiin kyllä aika laiskoja osallistumaan mihinkään ekstrajuttuun, kisoissa oli ihan tarpeeksi häppeninkiä.

Suomalaisissa lehdissä uutisoitu mellakointi on ihan normaalia bahrainilaismeininkiä, ei mitään ihmeellistä. Ennen kisoja pyydettiin mielenosoituslupaa kisaviikonlopuksi, mutta kun se evättiin, luulen että mielenosoitus pidettiin silti ja koska se oli luvaton, joukko sai poliisit vastaansa. Näin luulen sen menneen. Kaikki on tapahtunut kaukana kisapaikalta, enkä minä esimerkiksi olisi tiennyt koko jutusta mitään, ellen olisi lukenut suomalaisia lehtiä...

Muru ja isänsä kävi perjantaina katsomassa harjoitukset, minä lähdin lauantaina mukaan katsomaan aika-ajot ja sunnuntaina istuttiin tsiikaamassa Porsche cup ja varsinaiset kisat. Olisi voinut lähteä liikkeelle vähän aikaisemmin, niin olisi ehtinyt käymään vielä sunnuntaina pääkatsomon takana olevia kojuja ja siellä järjestettyjä tapahtumia, esimerkiksi vaikka keräämässä nimmareita kuskeilta. Mutta kun lentonäytösten välissä oli vain tunti aikaa todettiin että on vaarana juuttua ruuhkiin eikä kannata lähteä sompailemaan. Sieltä meidän katsomosta kun oli pääkatsomolle aika lailla matkaa. Valokuvaajan, siis minun, kannalta huono juttu, sillä penkissä kököttämällä näkymät pysyivät koko ajan aika lailla samoina, joten kameran linssiin osui vähän yksitoikkoisesti ja yllätyksettömästi rata ja nopeasti ohi vilahtavia autoja.

Muru hääri videokameran kanssa, ja jos jossain vaiheessa ehdin, yritän editoida siitä pienen pätkän tänne laitettavaksi.

Nyt kuitenkin muihin hommiin. Kirja odottaa.