Vähiin käy päivät. Bahrainin suomalaiset jättävät maan, pakenevat kuumaa kesälomalle Suomeen. Tosin yksi perhe lähti Karibialle, ei hullumpi vaihtoehto sekään.

Kauhulla muistelen viime kesää, silloin vietin kaksi kuukautta melkein pelkästään sisätiloissa. Kauppakeskuksissa hyppäämistä ei jaksa harrastaa määrättömästi, joten vaihtoehdoksi jäi kotona lorvailu ja naapurit. Muistan olleeni elokuun lopussa täysin mökkihöperö. Onneksi tänä kesänä loma katkaisee ja elokuun helteet kestää ehkä vähän paremmin kun takana on kuukausi ulkoilua. Siis toivottavasti. Haaveissa ainakin on, että Suomessa sitten pyöräillään ja ulkoillaan varastoon!

Meidän matkasuunnitelmat alkaa olla pikku hiljaa valmiit. Eilen varattiin Prahasta hotelli ja auto on vuokrattu Suomen kierrosta varten. Vielä pitäisi muutamalle ystävälle ilmoitella itsestään ja yrittää sopia tapaamisia. Ensi alkuun pelkäsin että reissusta tulee kauhea kaaos ja pelkkää siirtymistä paikasta toiseen, mutta kun vähän karsittiin niin nyt alkaa näyttää jo ihan lupaavalta.

Muru odottaa innolla kesälomaa. Tänään se jopa lauleskeli aamupalapöydässä, mitä ei tapahdu yleensä koskaan. Musiikki on tehty kuunneltavaksi (paitsi jos minä laulan, se lopetetaan alkuunsa), ei lauleskeltavaksi. Olen tosi iloinen murun puolesta, sen verran pitkän kevään on jaksanut paiskiakin töitä että on se lomansa ansainnut!