Ulrika haastoi kertomaan seitsemän omituista asiaa itsestään. Muistelen että joskus aikaisemminkin tämmöinen meemi kiersi ja taisin osallistua silloin siihen. Päätinkin hieman soveltaa. Tässä seitsemän omituista asiaa -Bahrainista ja bahrainilaisista! Moni asia on varmaan tullut jo aikaisemminkin esille, mutta kertauksen vuoksi:

1. Ruokakaupoissa on aina pakkaajat, jotka pakkaavat pienetkin ostokset lukuisiin pieniin ja rapiseviin muovikasseihin. Keskimäärin yhteen pussiin "mahtuu" kaksi tavaraa ja tavarat lajitellaan tarkasti. Pussit ovat tosin aika ohuita, joten painavia tavaroita niihin ei voi kovin montaa tunkea ilman että pussi menee rikki. Minä kuskaan mukanani, aina kun muistan, Suomesta ostettua "I love Finland" -kangaskassia, ja silloin pakkaajilla menee pasmat täysin sekaisin kun lihat, maitotuotteet ja hedelmät pitääkin kaikki tunkea samaan kassiin.

2. Bahrain on rakennettu autoilijoille. Vilkasliikenteisten teiden ylittämiseen kannattaa varautua vikkelin jaloin, sillä vain harvassa paikassa on jalankulkijoille tarkoitettuja liikennevaloja. Parissa paikassa on silta tien ylittämistä varten, mutta niitä hyödynnetään yllättävän surullisesti itsemurhiin. Olen kuullut ainakin kolme tapausta joissa sillalta on heittäydytty alla ajavien autojen sekaan murheellisin seurauksin.

3. Ostoskeskusten vessoissa on aina vessojenhoitaja ,joka huolehtii vessojen siisteydestä. Harvassa vessassa on paperipyyhkeitä käsien kuivaamiseen pesun jälkeen, mutta jos naama miellyttää siivoojaa, häneltä saattaa saada pätkän vessapaperia tai paperipyyhkeitä. Osa vessoista on "reikä lattiassa" -versioita heille jotka ovat sellaisiin tottuneet. Usein vessanlattiat lainehtivat vedestä, jolla on pesty jalat ennen rukoilemaan menemistä. Rukoushuoneet kun yleensä ovat vessojen yhteydessä.

4. Musliminaiset ovat keksineet edullisen ja kätevän hands free -laitteen. Kun kännykkä pujotetaan posken ja huivin väliin, voi huoletta jutella ilman että tarvitsee käyttää käsiä!

5. Lastenrattaat ja autojen lastenistuimet ovat täällä lähes tuntematon käsite. Yleensä paikalliset kantavat lapset sylissään röyhelöisen tyynyn päällä. Tämä saattaa johtua osittain siitä että maa on rakennettu autoilijoille: missään ei ole yhtenäisiä ja helppokulkuisia jalkakäytäviä, joten rattaiden kanssa on ainakin kaupunkimaisemassa hankala liikkua. Ylipäätään täällä ei juuri kävellä minnekään, vaan aina liikutaan autoilla. Autossa lapset pidetään sylissä jopa ajaessa, ja takapenkillä pomppiva lapsilauma on yleinen näky (tai ikkunassa roikkuminen tai etupenkkien välissä heiluminen, ihan miten vaan). Lapset saatetaan jopa pakata maasturin takaboksiin.

6. Ainakin länsimainen nainen saa yleensä osakseen erittäin kohteliasta käytöstä miesten taholta. Ovet avataan, jonossa päästetään edelle, puhutellaan kohteliaasti, katsotaan silmiin ja hymyillään. Käytös ei kuitenkaan ole lipevää, vaan kohteliasta.

7. Bahrainissa on parasta osata tehdä U-käännös. Usein päätyy ajamaan eestaas samaa katua, koska päästäkseen kääntymään on ajettava seuraaviin liikennevaloihin tai liikenneympyrään, tehtävä uukkari ja ajettava samaa tietä takaisin hetken matkaa. Jos käännöstä ei jostain syystä voi tehdä, saattaa joutua ajamaan pitkiä matkoja kiertoteitä.