Lehdissä kirjoitellaan taas monesta puhuttavasta asiasta. Vakioaihe on tottakai liikenne. Bahrainiin asennetaan lähiaikoina lisää liikennekameroita, tällä kertaa hitech versioita, laservehkeitä tietokoneineen päivineen, jotka tunnistavat nopeuden lisäksi vaikka mitä ihme asioita. Muru on aiheesta innoissaan, sillä hän kaipaa kipeästi lisää liikennevalvontaa ja kovia otteita.

Minun uskoni teknisten vehkeiden liikennekäyttäytymisvaikutuksiin on aika skeptinen. Toki kameroiden kohdalla hiljennetään nopeutta, mutta annas olla kun niistä on päästy ohi, sitten on taas hyvä painaa lusikka pohjaan ja päästellä entiseen malliin. Tästä aiheesta satiin aikaiseksi tänään oikein kunnon kina, kuten kunnon avioparin kuuluukin. Kiistellään epäolennaisuuksista, se on hienoa se.

Budaiya highwayn päässä olevaan Burgerland roundabouttiin on tullut liikennevalot, niistä jaksetaan marista, kun keräävät nääs jonoja. Kamikaze-meininkiä, jossa jokainen syöksyy liikenneympyrään omalla vastuullaan, näyttää kaipaavan moni. Minä en. Minä rakastan liikennevaloja, vaikka punaisissa joutuisikin sitten hetken odottamaan!

Kuningas antoi mahtikäskyn, ja määräsi poistamaan kalaverkot yhden kylän kohdalta rannasta. Verkoista käytiin kovaa kiistaa pari päivää sitten, sillä vaikka niillä oli virallinen lupa, kyläläiset olivat käärmeissään kun ne estivät heiltä kulun merelle. No, nyt siis on ylimmältä taholta tullut määräys, että hus pois. Ja rauha maassa taas.

Hiljattain paljastui keskussairaalassa outo tapaus, jossa intialaismies oli vuoden verran patsastellut pitkin sairaalan käytäviä lääkärintakki päällä, vaikka ei todellakaan ollut mikään lääkäri. Mielenkiintoista, että kukaan ei missään vaiheessa huomaa huijariksi, vaikka mies oli tullut taloon säännöllisesti joka aamu ja viettänyt päivänsä muun muassa syöden eväitä henkilökunnan tiloissa. Valpas vartija viimein osasi epäillä. Kovasti sairaalasta väitetään, että mies ei ole koskaan osallistunut hoitotoimenpiteisiin, mutta minusta tuntuisi aika oudolta, jos isossa sairaalassa lääkäriasuinen mies ei koskaan joutuisi mukaan tositoimiin.

Sitten vielä: Parhaillaan on käynnissä armahduskampanja. Laittomasti maassa olevat voivat nyt ilmoittautua maansa lähetystöön, ja heidät hoidetaan maasta pois ilman ikäviä seurauksia. Normaalistihan ilman passia ja oleskelulupaa maassa olevat karkoitetaan, sakotetaan ja vankilaankin taitavat jotkut joutua. Muutama sata on kai tässä vaiheessa ilmoittautunut, mikä on aika vähän, sillä heitä on todennäköisesti tuhansia. Tälläisiä kampanjoita järjestetään aika ajoin, mutta ehkä kuitenkin olisi kaikista parasta heittää romukoppaan koko sponsorisysteemi ja järjestää työluvan saanti vähän järkevämmällä tavalla...