Eilen palattiin takaisin Bahrainiin. Reissu meni mukavasti, vaikka pelkäsin taikauskoisena hirveää päivää, sillä Helsinki-Vantaan lentokentällä meitä palveli todella työhönsä kypsynyt lähtöselvitysvirkailija (monesti huono alku merkitsee samaa myös jatkossa, mutta ei onneksi tällä kertaa). Frankfurtissa lähtöselvitys Bahrainin lennolle sujui kuin unelma, virkailija nappasi meidät jonosta huomattuaan että meillä ei ole ruumaan meneviä matkatavaroita ja hoiti homman jonon ohi. Mikä oli onni, sillä jono oli ihan mieletön ja kaikilla oli aivan sairaasti tavaraa (jopa postisäkkejä, häh?). Rutinoituneina lentomatkustajina matka meni molempien mielestä todella nopeasti. Nukuin erittäin sikeästi loppumatkasta yli kaksi tuntia, sillä sai hyvin kompensoitua pariksi tunniksi jääneet yöunet.

Tavattiin hauskasti Bahrainin naapuri Frankfurtin lentokentällä. Naapuri oli matkaamassa Suomeen samalla koneella jolla me juuri olimme tulleet, paikka oli jopa samalla rivillä. Vaihdettiin siinä muutama sana hänen lentoaan odotellessa ja hekoteltiin yhteensattumaa.

Turhaan käytiin innokkaasti saunassa Suomen reissulla sillä tekosyyllä, että "Bahrainissa ei sitten pääse": Ulkona on niin kosteaa ja kuumaa, että olo on kuin huonosti lämmitetyssä saunassa. Nyt on just niin karmea keli kun viime kesältä muistan ja mitä pelkäsin jo heinäkuun alussa mutta jolta vielä silloin säästyttiin. Lämpötila pyörii edelleen siinä neljänkymmenen nurkilla, nyt se on päivällä muutaman asteen yli. Mutta korkean ilmankosteuden vuoksi se tuntuu viideltäkymmeneltä. Totesin tänään murulle, että nyt on se aika jolloin pitää taas käydä ainakin kolme kertaa päivässä suihkussa ja silti koko ajan on nihkeä olo.

Se hemmetin pesukone ei ole vieläkään meillä. No, eihän siitä ole kun vasta melkein kaksi kuukautta kun se meni rikki... Syytä ette usko: kone on kyllä korjattu ja toimintakunnossa, mutta liikkeen pomo on matkalla, palaa huomenna, ja hänellä on hallussaan varaston avaimet, jossa konetta säilytetään! Kone siis pystytään palauttamaan vasta lauantaina. Jotenkin surkuhupaisaa, absurdin tarinan absurdi päätös... Tai siis, enhän oikeasti usko, että sitä vieläkään palautetaan, lupauksiahan tässä on jo kuultu ihan riittämiin. Kävimme tänään liikkeessä antamassa vähän palautetta, mutta aiomme vielä ottaa yhteyttä bahrainilaiseen kuluttajansuojeluun.

Tietokonekin kiukutteli, ei suostunut käynnistymään. Jouduimme tänään piipahtamaan vielä korjaamolla, mutta taaskaan ei löytynyt mitään vikaa. Ryhdyin epäilemään käyttämäämme jatkojohtoa, joten nyt ensiavuksi ostimme uuden johdon. Sähkövirta täällä ei ole kovin tasainen, joten siinäkin saattaa olla syy takkuiluun.

Kaiken päätteeksi pankki ei ollut hoitanut verkkopankissa kuun alussa maksuun laittamaamme vuokraa,  tililtä summan olisi pitänyt lähteä muutama päivä sitten. Hoidimme senkin tänään, päivän myöhässä, joten takkua on taas ollut ihan tarpeeksi. Puhumattakaan niistä jutuista mitkä sattui kun olimme vielä Suomessa, joista en sen kummemmin aio kertoa. Ihan tarpeeksi vastoinkäymisiä yhdelle viikolle.

Mutta eiköhän arki ala tässä taas sujua entiseen malliin. Murulla on vielä pari päivää lomaa, ja niistä aiotaan nauttia ihan täysillä!