Tuleva Afrikan matka on nyt sitten lyöty lukkoon. Safari ja hotellit on varattu ja lentoliput tilattu. Kun kaikki oli hoidettu tuli tosi hyvä olo, sillä tähän asti koko matkalle lähteminen on tuntunut minusta erittäin epätodelliselta jostain syystä. Kai niitä vaihtoehtoja oli liikaa, että olisi todella pystynyt kuvittelemaan itsensä valitsemaan jonkun niistä. Yksi rokote vielä ottamatta ja pari muuta asiaa hoitamatta, mutta muuten ollaan valmiita!

Huomenna alkaa ramadanin viimeinen viikko. Vielä on pari asiaa, jotka meidän on pitänyt tehdä ramadanin aikana, ja tiukille vetää, että ehditään :), varsinkin kun muru on melkein koko ensi viikon tiukasti töissä. Huomenna mennään uuteen vesipuistoon hupailemaan, sinne on ramadanin aikana liput tarjolla puoleen hintaan, ja kai aika tyhjää, joten ei pahemmin tartte jonotella. Ylihuomenna ajateltiin mennä ramadanbuffettiin, kunnolliseen sellaiseen, joka kyllä maksaa enemmän kuin mihin on täällä tottunut illallisen maksavan, mutta viimevuotisen perusteella on hintansa väärti.

Sitten saa mun puolesta eid VIHDOIN alkaa ja tämä ihmeellinen puolielämä päättyä. Eid on siis kolmen päivän loma paastoamisen päättymisen kunniaksi, joka kylläkin saadaan venytettyä viiteen päivään, kun ensin on normaalit vapaat eli perjantai ja lauantai, ja sitten ne kolme ylimääräistä vapaata päälle. Se onkin sitten hulinaa se. Jos ajavat järjettömästi täällä normaalistikin, ja ramadanin aikana entistä kärsimättömämmin, paaston loppumisen jälkeen ajavat kuin olisivat umpikännissä. Vaikka suurin osa ei todennäköisesti ole (ja osa on kun alkoholia taas kerta saa), ovat vain niin tohkeissaan.

Tässä muuten todiste siitä, miten tyhjää auringonlaskun aikaan teillä on näinä päivinä. Normaalisti tämä kohta on aivan tupaten täynnä autoja, mutta ei nyt:

959905.jpg

Ruuhkat alkavat vasta yhdeksän maissa, jolloin kaikki ovat saaneet iftarinsa syötyä ja ruokalevot otettua ja suuntaavat kauppakeskuksiin ja muihin huvituksiin.