Täällä hiekan ja auringon keskellä joulufiilistä pitää kohottaa erityistoimenpitein. Joulutähti ja joulukalenteri ovat jo kuun alusta roikkuneet ikkunalla. Ja juuri äsken ripustelin ikkunaan jouluvalot, suunnittelilla ripustaa vielä joulupalloja verhotankoon ja kaivaa joulukuusikin naftaliinista tämän päivän aikana.  Yhtään ei kyllä huvita laittaa viimevuotisia koristeita tänä vuonna, varsinkin kun juuri koristelin neljä ihan samanlaista kuusta liikkeisiin. Nyt pitää keksiä jotain uutta! Hyviä ideoita otetaan vastaan!

Minulla on mystinen taipumus kadottaa joululevyt jonnekin. Ekana vuonna täällä kuunneltiin yhtä suomalaista joululevyä, mutta en löytänyt sitä mistään viime vuonna. Hankimme pari uutta. Pikaisen silmäyksen perusteella ne näyttävät kadonneen kuin p***u saharaan. Täytyy vissiin pengastaa koko cd-levykaappi. Ei tule joulua ilman suomalaista joulumusiikkia! Amerikkalaiset ja englantilaiset joulusikermät eivät sytytä.

Kaivoin keittokirjoista taas joululaatikoiden ohjeet ja pipareitakin varmaan voisi tehdä. Lusikkaleipiä ehdottomasti! Nyt on kyllä pakko keksiä myös jotain kevyttä joulusyötävää, viime joulun jälkeen närästi niin, että en ole moisia tuskia koskaan kokenut. Uni ei meinannut tulla kun korvensi. Kevennystä kehiin, siis!

Joululahjaostoksillekin pitäisi vielä mennä. Muutaman lahjan olen jo ostanut, mutta osa uupuu vielä. Joulukortitkin ovat vielä vaiheessa. Miten tästä joulusta tulee aina samanlainen viime tipan juttu?