Rauhallisen Bahrainin jälkeen oli hauska käydä Dubaissa, missä näyttää olevan paljon enemmän elämää. Silti olen tyytyväinen, että en asu siellä. Paljon enemmän ruuhkia, paljon kalliimpaa ja elämänrytmi varmaan hektisempää. Tällaiselle kotirouvalle taitaa olla liikaa menoa ja meininkiä näin niinkuin tavallisen arjen täytteeksi. Lomapaikkana se on hieno.

Tutustuttuani elämään ratin takana kiinnitin huomiota paikalliseen taksimatkailuun. Lyö kyllä Bahrainin taksit 6-0! Lentokentän ulkopuolella oli nainen ohjaamassa ihmisiä taksijonoihin samalla kun ojensi Dubain kartan käteen. Taksit oli siistejä, edullisia, niissä oli mittarit päällä ja kaiken lisäksi ikkunassa tarra joka ilmoitti matkan olevan ilmainen jos mittari jostain syystä ei olisi päällä.

Yövyimme pienessä hotellissa aika lähellä keskustaa. Paikka ei ollut varsinainen hotelli, vaan residence, eli huoneet oli pieniä huoneistoja joissa oli oma keittiö. Tosi kivan tuntuinen paikka just vaikka lyhyitä shoppailureissuja ajatellen. Käytössä oli myös kymmenen minuutin matkan päässä saman hotelliketjun isompi hotelli, jossa oli useita ravintoloita, uima-altaita sun muita. Sinne me sitten mentiinkin illalla syömään kun ei jaksettu lähteä kaupungille sen kummemmin, koko päivä kun oltiin kävelty siellä messuilla. Ilmeni että oli tehty hyvä valinta, siellä oli yhdessä ravintolassa buffet-pöytä, täynnä hyvää ruokaa. Syötiin mahamme täyteen ja nautittiin rennosta tunnelmasta.

20191.jpg

Seuraava päivä tosiaan käytettiin kiertelemässä yhdessä kauppakeskuksessa ja ostettiin itsellemme niitä uusia leluja. Aika lailla samat vaatekaupat näytti olevan kuin Bahrainissakin, joten niissä ei viitsitty hirveästi käydä. Elektroniikka näytti olevan muidenkin ostoslistalla, sen verran ruuhkaa alkoi liikkeissä olla iltapäivällä.

Bahrain alkoi näyttää hirveän nuhruiselta Dubaihin verrattuna. Olen kuullut kehuja myös Omanista, siellä on T:n mukaan myös ymmärretty pitää ympäristöstä huolta samoin kuin Dubaissa. Paljon vihreää, suht siistiä, ja tosiaan kaikenlaisia palveluita turisteille saatavissa. Mutta kai kauneus on katsojan silmässä. Bahrainissa on omat hyvät puolensa, ja olen ihan tyytyväinen elämääni täällä.