Käytin tämän päivän pyörien huonekaluliikkeissä.

Ei tällaiselle skandinaavisen pelkistettyyn tyyliin tottuneelle täältä vaan meinaa oikein löytyä mitään. Muutama länsimaisia huonekaluja ja sisustustarvikkeita myyvä liike on löytynyt, mutta niissä on laatukamaa ja hinnat sen mukaisia. Ihan hirveästi ei viitsisi huonekaluihin laittaa, jos asutaan täällä vaan pari vuotta. Tavaroiden rahtaus kun maksaa sen verran, että varmaan iso osa niistä joudutaan jättämään tänne. Jos minulla olisi rajattomasti rahaa, olisin kyllä jo löytänyt asunnon täyteen kaikenlaista jo aikoja sitten. Aivan ihania...(kuola valuu)!

Mutta suurin osa liikkeistä on minulle täysin hyödyttömiä. Täällä rakastetaan koukeroita ja koristeita ja kultaa ja röyhelöitä ja yksityiskohtia ja muhkeita muotoja. Siis huonekaluliikkeet ovat aivan uskomattomia, niitä on vaikea sanoin kuvata, ne pitäisi nähdä. Liikkeet ovat täynnä värejä (ja iso osa länsimaalaisen silmään ihmeellisen räikeitä) ja mitä mielikuvituksellisempia muotoja.

19138.jpg

Huonekalut ovat myös valtavan suuria! Ihan kuin olisi Liisa ihmemaassa ja olisi juuri syönyt pienennyspillerin. Toki asunnotkin ovat isoja, huoneet suuria ja korkeita, joten eihän niihin mitkään pienet huonekalut piisaisikaan. Vaikka itselle ei niistä mitään löydäkään, on niissä hauska kierrellä. Pitää vaan yrittää pitää naama peruslukemilla ettei ala ääneen nauramaan. On meinaan välillä sellaisia virityksiä...

Henkilökuntaa löytyy näistäkin liikkeistä riittämiin. Asiakkaita ei yleensä ole, saat pyöriä valtavissa halleissa yksin. Ja aina, oli muita asiakkaita sitten miten paljon, ihan aina helmaan riittää yksi myyjä kulkemaan perässä. Olen jo pikku hiljaa tottunut siihen, että mitään ei voi katsella rauhassa, aina on yleisöä. Oikeastaan se on aika kivaakin: tänäänkin myyjä vei ostamani maljakot tiskille pakattavaksi puolestani ja sitten ne vielä kannettiin puolestani autoon. (Paitsi tässä vaiheessa omatunto taas pisti kun mietti että mitenkähän huonot palkat näilläkin on... Mutta ei sitä voi koko aikaa alkaa ajattelemaan.)

Halpaa kamaakin löytää kun sinnikkäästi etsii. Tänään löysin tv-tason joka oli suht edullinen. Aion huomenna vielä kiertää yhden kadun liikkeitä, missä tiedän että niitä on paljon, mutta jos ei muuta löydy ostan sen. Pari päivää sitten löydettiin kirpparilta suht uusi työpöytä, varmaan käyn senkin ostamassa. Kaikenlaista tarpeellista saattaa myös löytää lehti-ilmoituksista tai kauppojen ilmoitustauluilta, joissa maasta poistuvat expatit myyvät irtaimistoaan. Olen vaan sen verran kranttu että mulle ei oo mikään tähän mennessä kelvannut! Mutta katsotaan mikä on huomisen jälkeen tilanne.