Ulkomailla asuessa olo on suomalaisempi kuin koskaan.

Jouluun valmistautuminen saa aivan uusia merkityksiä. Aikaisemmin en ole suuremmin jaksanut jouluun panostaa, sillä olemme viettäneet kaikki joulut jomman kumman vanhempien luona. Nyt olen hommannut kasan joulukoristeita jotka aion virittää tällä viikolla paikoilleen, ja äsken tein piparitaikinan. Kotona olisin ostanut senkin kaupasta valmiina...

Huomenna uuni käy siis kuumana, kun paistan pipareita. Aion tehdä piparkakkutalon. Viime vuonna tein kaksi, tai pikemminkin piparkakkukirkon ja -seimen, jotka annoin lahjaksi. Niitä oli niin kiva tehdä, että aion ryhtyä puuhaan tänäkin vuonna. Leivon myös pipareita joulukuuseen ripustettavaksi. Jostakin kuuseen pitää saada tuoksuja, muovikuusi kun ei paljon hajusta!

Yhdistämme voimamme parin muun suomalaisperheen kanssa, ja vietämme aattoa yhdessä. Joulupöydässä on siis laatikoita ja kinkkua ihan niinkuin kotonakin. Joulupäivän luultavasti olemme erään kanadalaisperheen kanssa. Onkin hauska nähdä millaisia perinteitä Kanadassa vaalitaan jouluisin.

Löytyisiköhän jostain vielä hautausmaa jossa voisi käydä sytyttämässä kynttilän?