Watchmanilta on ilmeisesti pinna palamassa. Hän toi meille lamppuja palaneiden tilalle, ja jäi hetkeksi juttelemaan. En tiedä mistä moinen vuodatus alkoi, mutta hän alkoi valittamaan meille kurjaa tilannettaan. Työvuorot kestävät kuulemma välillä 24 tuntia, ja ruoka on huonoa. Palkka on surkea. Yleiset lomat eivät koskaan koske heitä, eikä ylityökorvausta tunneta.

Olenkin monesti epäillyt sitä, että vartijoilla ei ole käytännössä työaikoja, sillä sama vartija on usein alhaalla aamulla, päivällä ja yöllä. Olin silti yllättynyt, että vartija otti yleisökseen juuri meidät ja avautui tuolla tavalla. Kai me sitten olemme niin kiltin oloisia, että hän uskalsi avata sanaisen arkkunsa meidän läsnäollessamme.

Tuli aika epämukava olo. Tosin mies ei ollut mitenkään epäystävällinen tai kohdistanut valitustaan mitenkään meidän syyksi (mitä se ei tietysti olekaan), mutta silti tuli jotenkin syyllinen olo ja aloin heti miettiä olisiko jotain mitä voisin tehdä toisin. Mutta aika vähissä omat keinot ovat. Ei auta muu kuin yrittää aina olla ystävällinen, eikä pompottaa heitä liiaksi omilla vaatimuksilla. Näin ollaan kyllä toimittu tähänkin asti.

Samalla aloin miettimään sitä, että olemme saaneet ihan järkeviä ohjeita. Housekeepingin väen kanssa ei kannata olla liian tuttavallinen. Voin hyvin kuvitella, että jos alkaa liikaa kaveriksi heille, joutuu pian itse hankalaan tilanteeseen. Ikään kuin hyväksikäytetyksi. Täytyy ymmärtää, että vaikka oma oikeustaju on välillä koetuksella kun miettii millainen kahden kerroksen väki -systeemi täällä on, niin miksikään maailmanparantajaksi ei kannata ruveta.