Viime viikolla oli neljän päivän yleinen vapaa, Eid, joka koski tosin lähinnä vain toimisto- ja virastotyöntekijöitä. Eid liittyi muslimien pyhiinvaellukseen, (Hajj), jolloin kynnelle kykenevät käyvät Mekassa.

Sunnuntaina virastot avasivat ovensa jälleen, mutta kuinkas kävikään. Kuwaitin emiiri otti ja kuoli, ja taas julistettiin yleinen vapaa, tällä kertaa kolmen päivän sellainen. Sitten tulee taas viikonloppu (joka täällä siis on työnantajasta riippuen joko torstai ja perjantai tai perjantai ja lauantai). Niin että tämä viikko vilahti siten, että iso osa bahrainilaisista kävi vain kahtena päivänä töissä ja viime viikolla töitä paiskittiin vain yksi päivä (jos oikein muistan).

Gulf Daily News raportoi, että näistä ylimääräisistä vapaista maalle tulee päivittäin 40 miljoonan euron tappiot. Monet pikkukaupat pitävät ovensa suljettuina, kaikki virastot ja toimistot ovat kiinni. Ostoskeskukset ja tavaratalot ovat auki, ja toki myös osa pienemmistä liikkeistä. Täytyy vain toivoa, että pian päästään takaisin normaalijärjestykseen.

Murua moiset lomat eivät kylläkään koske, sen työt on säännöllisen epäsäännöllisiä muutenkin. Tänään jouduin pyytämään, etteivät siivoojat tulisi meille jatkossa ennen yhtätoista, että muru saisi nukuttua aamuisin pitkään. Viime aikoina kun ovella on kolisteltu jo yhdeksän jälkeen, ja se on yötyöläiselle aivan liian aikaisin. Omatunto tosin kolkutti, tuntui kamalalta "valittaa" siivoajista, sillä onhan se aivan mahtavaa että joku ylipäätään käy siivoamassa puolestamme. Mutta toisaalta, uni on elintärkeää sellaiselle, jonka työt tapahtuvat suureksi osaksi öisin.