Teimme äsken taas pienen reissun Muharraqiin, FedExin konttoriin. Olemme siirtyneet Suomen postilähetyksissä käyttämään kuriiripalvelua, koska a) se on nopeampaa ja b) se on luotettavampaa. Kuulin huhun, että Bahrainin posti vaatii maan sisäisessä yrityspostipalvelussa 14 päivää aikaa toimittaa lähetys perille. Se kertonee jotain maan postipalvelusta.

Sain Sveitsistä lähetetyn synttärikortin syksyllä tänne kuukauden myöhässä, eikä ystävänpäiväksi minulle Suomesta lähetetty kortti ole vielä löytänyt perille. Joten olen päätellyt, että jos haluan jotain varmuudella ja nopeasti lähetettyä Suomeen, on parasta pelata varman päälle.

Teimme tänään vähän empiiristä tutkimusta, ja kävimme kyselemässä DHL:n hintaa: melkein puolet kalliimpi! Joten päätimme pitäytyä FedExin asiakkaana, siellä olemmekin jo käyneet muutaman kerran. Nainen tiskillä jo tunnistaa meidät :-).

Tavalliset kirjeet luotan vielä paikallisen postin käsiin, se on kuitenkin aika paljon halvempaa kuin kuriiriposti. Sitäpaitsi on mukavaa käydä paikallisissa postikonttoreissa, käynti niissä on joka kerta pieni seikkailu. Bahrain Mallin postissa yksi virkailija puhuu muutaman sanan sujuvaa suomea, ja Muharraqin postissa on tunnelma kuin suoraan vanhoista leffoista. Pitkän tiskin takana istuu monta liinapäistä miestä, mutta vain yksi heistä yleensä tekee töitä.