Kolmevuotias ystävämme pääsi asian ytimeen, tokaistessaan otsikossa näkyvän tiivistyksen tämänpäiväisistä Bahrainin formularadan tapahtumista. Ferrari, Bar-Honda ja Toro Rosso ovat tällä viikolla testaamassa autojaan täällä, ja tänään tilaisuus oli yleisölle avoin. Dinaarin, eli noin kahden euron, sisäänpääsymaksulla pääsi koko päiväksi katsomaan, kun autot vilahtelivat ohi ja välillä kävivät säätämässä varikolla.

39701.jpg

Mekkala oli mieletön, korvatulpista huolimatta moottorin ärjyntä oli välillä korvia viiltävää. (Me metsästimme ympäri Bahrainia korvatulppia, viimein löysimme sellaiset apteekista, herkulliseen melkein seitsemän euron hintaan kipale.) 99% testejä seuraavista ihmisistä oli paikalla ilman mitään suojia korvissa, pienet lapsetkin. En ymmärrä miten pystyivät, minua kun sattui korviin vaikka yritinkin tunkea tulpat korviini huolellisesti.

Mikään yleisömenestys testit eivät olleet, vaikka lehdissä hehkutettiinkin, että paikalle odotetaan tuhansia katsojia. Ja yllätys-yllätys, melkein kaikki paikalla olleet olivat länsimaalaisia, bahrainilaisia kisat eivät voisi vähempää kiinnostaa.