Murun vanhemmat ovat täällä kylässä, ja tänään tehtiin kultaseppäkierros. Bahrainissa on kaksikin kauppakeskusta, jotka ovat täynnä kultasepänliikkeitä (kulta-souq ja Gold City), ja koska ostoslistalla oli timanttisormus, suuntasimme auton nokan souqin suuntaan.

Muutama liike kierrettiin, kunnes vastaan tuli anopin silmää miellyttäviä sormuksia. Pitkään tuumattuaan hän päätyi valitsemaan sormuksista  yhden, josta sitten alettiin käydä kauppaa. Myyjät olivat kokeneita kauppamiehiä, ja kun päästiin siihen vaiheeseen, että hinnasta alettiin puhumaan, tiskin taakse kerääntyi kaksi myyjää seuraamaan, kun kolmas hioi hintaa. Selvästi näkyi, että miehistä tilanne oli kutkuttava, ja silmä tarkkana joukko seurasi, miten kaupankäynnissä käy.

Tosin Bahrainissa tinkiminen on kummaa puuhaa. Itse ei tarvitse edes tinkiä, kun myyjä jo pudottaa hinnasta ainakin kolmanneksen. Tänään joissakin liikkeissä myyjä tiputti hinnasta jopa 60% ilman että itse tarvitsi tehdä mitään. Varsinainen tinkiminen alkaakin vasta siitä. Siinä vaiheessa hinta tippuu nihkeästi, mutta jos on sinnikäs, tinkimällä säästää vielä muutaman dinaarin. Varsinkin jos maksaa käteisellä.

Tänään kävi hyvin. Sormuksen uusi omistaja oli tyytyväinen, eikä appiukko tainnut köyhtyä liikaa. Myyjäkään ei jäänyt nuolemaan näppejään, joten taisi tulla kaikkia miellyttävä diili. Minäkin olin iloinen, kun pääsin tulkkauspuuhista ruokapöytään. ;)