Yleensä olen aika laiska kokki. Luvattoman usein tulee tilattua jotain jostain lähiravintolasta, tai jos kokkaan kotona, tulee tehtyä aina samoja ruokia.

Tänään jostain syystä sain kokkausinspiraation, mikä innoitti minut tekemään avauksen ruokabloggauksen saralla. Omaa kokkiblogia en uskalla perustaa, sen verran harvinaisia nämä innostuksenpuuskat ovat, mutta alkuun riittää varmaan tämäkin. Ohjeet ovat neljälle, mutta kurkkujugurtista riittää varmasti useammallekin.

"Lamb Kofta, Fattoush and Cucumber with Minted Yoghurt"

94113.jpg

Lamb Kofta

750g lampaanjauhelihaa
1 iso sipuli hienoksi pilkottuna
2 murskattua valkosipulinkynttä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua muskottikukkaa
1/4 tl jauhettua tulista paprikaa
1/4 tl jauhettua kuminaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1 tl raastettua sitruunankuorta
n. 1/2 dl hienoksi pilkottuja pinjansiemeniä
reilu 1 dl hienoksi silputtua persiljaa

Sekoita ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. Tee taikinasta pieniä lihapullia, joista teet vartaita (ohjeessa käskettiin laittaa kolme pullaa kuhunkin vartaaseen, mutta minä laitoin enemmän). Ohjeessa käskettiin paistaa vartaat valurautapannussa tai grillissä kypsäksi, minä laitoin vartaat uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Ja ihan hyviä tuli. Hieman ihmetytti, että ohjeeseen ei tullut lainkaan suolaa, ja sitä jäinkin syödessä kaipaamaan. Lisää siis taikinaan hieman suolaa.

Fattoush

2 isoa pitaleipää
2 tl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
kurkku ohueksi viipaloituna
4 lohkottua keskikokoista tomaattia
1 pilkottu keskikokoinen punainen paprika
6 salottisipulia (minä käytin kevätsipulia)
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 tl silputtua tuoretta minttua

kastike
1 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl jauhettua kuminaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria

Sivele pitaleivät öljy-valkosipuliseoksella kummaltakin puolelta ja kuumenna niitä keskilämpöisessä uunissa vartin verran tai kunnes rapeita. Jäähdytä ja murra pieniksi paloiksi.

Yhdistä kastikkeen ainekset ja ravista hyvin.

Yhdistä kurkkusiivut, tomaattilohkot, paprika, shallot ja yrtit kulhossa. Juuri ennen tarjoilua pirskota päälle kastike ja lisää leivänpalat.

Cucumber with Minted Yoghurt

n.2 kurkkua
5dl maustamatonta jugurttia
1 1/2 dl pilkottua tuoretta minttua
1 murskattu valkosipulinkynsi
1/2 tl jauhettua kuminaa
1 rkl sitruunanmehua

Puolita kurkut ja kaiva siemenet pois. Pilko kurkut hienoksi. Yhdistä ainekset ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.