Uskomatonta mutta totta, mun pitäis alkaa pakkausurakka taas. Muutto häämöttää edessä.

Onneksi säästin syksyn muutosta kaikki pahvilaatikot. Nurkkakaapissa odottaa läjä litistettyjä Ikea-laatikoita, niitä samoja, joita tuskassa syksyllä täyttelin. Silloin tuntui, että pakkaaminen, kaappien ja laatikoiden läpikäyminen ja siivoaminen ei lopu koskaan. Aina löytyi joku nurkka, joka oli vielä kaaoksen vallassa ja käymättä läpi. Syyskuu menikin sitten ihan hermoloman merkeissä...

Nyt ilmeisesti muutosta tulee huomattavasti kevyempi. Sanon ilmeisesti, sillä uskomattoman paljon olemme onnistuneet hommaamaan tavaraa jo lyhyen täällä olon aikanakin. Kaapit, jotka aluksi olivat ihanan tyhjiä, ovat jo aikaa sitten osoittautuneet riittämättömiksi, minkä seurauksena lippua ja lappua ja sekalaista sälää pursuaa pitkin poikin. Vaikka siis suurin osa syksyllä pakkaamistani tavaroista onkin nyt varastoituna Suomeen. Murun apuun en ihan hirveästi voi tukeutua, se on todennäköisesti töissä ihan viime tinkaan saakka, parhaimmassa (pahimmassa?) tapauksessa muuttopäivänäkin.

Tosi hyvän asunnon Muru viime kesänä valitsi. Olemme viihtyneet tässä hyvin, näköala merelle on mahtava, asunto on kaunis, siisti ja käytännöllinen. Tiedän jo nyt, että kun muutamme pois, tulen ikävöimään luksusvessoja ja puulattiaa. Teemme kuitenkin hyvät vaihtokaupat. Vaikka saammekin tilalle kylmät laattalattiat ja 70-luvun vessat, saamme uudessa kodissamme rutkasti lisää tilaa (niinkuin kaksi ihmistä sitä nyt niin kauheasti tarvitsisi), rauhan (rakennusmelun ja liikenteen metelin tilalle linnunlaulua) ja p u u t a r h a n !!! Sen lisäksi autolla ajelu edes takaisin vähenee huomattavasti, sillä paikat, joissa eniten kodin lisäksi aikaani vietän, ovat juuri uuden kotimme tienoilla (peräti osaksi samassa compoundissa :) ). Murun työmatka pitenee jonkin verran, mutta ei kipurajan yli.

Vielä hetken pakoilen pakkaamista, mutta sitten ei auta ottaa kuin lusikka kauniiseen käteen ja ryhtyä puuhaan. Mutta toisaalta, luulenpa että se ei tee tiukkaakaan, sen verran rasittavaa on herätä joka aamu kuudelta maanjäristykseen (rakennustyömaalla junttaavat tolppia maan sisään), että siitä saa uutta puhtia!