Eilen päästiin ajelemaan melkein poliisisaattueessa. Satuttiin risteykseen samaan aikaan. kun moottoripyöräpoliisi tuli pysäyttämään liikennettä saattueetta varten. Meidät päästettiin vielä kuitenkin läpi. Hetken matkaa highwayllä ajeltuamme ohitse porhalsi lisää moottoripyöräpoliiseja, autoja vilkkuvaloineen, ja autojen keskellä pari mustaa luksusautoa. Tuumattiin, että kunkku ei ainakaan ollut kyydissä, autoja oli sen verran vähän.

Näitä kulkueita näkyy aina vähän väliä, ja muu  liikenne pysäytetään aina niiden ajaksi. Seurauksena on, että liikenne läheisillä teillä ja varsinkin liikenneympyröissä on hetken ihan sekaisin, kun highway ei vedä. Tosin liikenne on yleensä sekaisin ilman kulkueitakin...

Olen muuten nähnyt viime aikoina suhteellisen usein tien viereen pysäytettyjä autoja, ja liikennepoliisin kirjoittamassa sakkoja. Kummallinen näky. Liikennepoliisit saavat täällä näköjään välillä ahkeruuskohtauksia. Lehtien yleisönosastopalstoilla käydään ajoittain keskustelua liikennepoliiseista. Välillä heidät kehutaan maasta taivaisiin, kun heitä on nähty sakkoja kirjoittelemassa, välillä taas kirotaan kun he vain laiskottelevat eivätkä hoida hommiaan. Varsinkin tuplaparkkeeraaminen saa monien veren kiehumaan, ja silloin poliisia kaivataan paikalle.

Joskus yleisönosastolla joku tuskastunut kirjoittaa, että on saanut aiheetta sakot. "Parkkeerasin jalkakäytävälle, en ollut kenenkään tiellä eikä kohdalla ollut pysäköinnin kieltävää merkkiä. Silti sain sakot!?!". Varsinkin Seef Mallin kohdalla näitä taitavia parkkeerauksia näkee harva se kerta, ja yleensä kyseessä on joku valtava maasturi, esim. Hummer. Siitä onkin sitten jalankulkijan kätevä pujotella ohi, kun on ensin väistellyt keskelle jalkakäytävää pystytettyjä mainoskylttejä. Niin että miten niin Bahrain on autoilijoiden maa?

Muru jännittää ens kuun lopussa tapahtuvaa auton rekisteröinnin jatkamista taas vuodella eteenpäin. Täällä kun ei saaduista sakoista ilmoiteta asianosaiselle mitenkään, niistä saa tietää vasta silloin, kun rekisteröi autoaan. Sakot pitää nääs maksaa ensin, ennen kuin rekisteröinti onnistuu. Vanhan kotimme kulmilla on monessa risteyksessä punaisia päin ajavat rekisteröivä kamera, ja ilmeisesti ne mittaavat myös ajonopeuksia. Epäilen, että kamera on tallentanut minut kerran, kun en uskaltanut enää jarruttaa punaisiin valoihin, sillä takanani kaahasi auto ihan takapuskurissa kiinni. Näin kameran salaman välähdyksen, joten todennäköisesti käry kävi. Tapanani ei todellakaan ole ajella punaisia päin, joten se harmittaa. Sakko ei kylläkään ilmeisesti ole kuin viisi dinaaria. Mutta katsotaan sitten todellinen saldo kuukauden päästä...