Just kun pääsin valittamasta ainaista kuumuutta, sekaan mahtui sitten ihan siedettävä päivä. Ystävän kanssa mentiin Dilmun clubille uimaan, siellä on puoliksi katettu uima-allas, jonka vesi on viilennetty. Siinä viileässä vedessä uiskennellessa pystyi jopa unohtamaan, että lämpötila pyörii siellä +40 nurkilla. Taktisesti mentiin sinne vasta neljän-viiden nurkilla, kun auringon pahin paahde on vähän mennyt ohi.

Me ei murun kanssa olla Dilmun clubin jäseniä, mutta monet ystävistämme ovat. Olemme käyneet siellä muutaman kerran perjantaibrunssilla, mutta muuten klubi on jäänyt meiltä valloittamatta. Nyt kun kekkasin tuon altaan, voisi lyöttäytyä aina jonkun kaverin seuraan ja mennä uimaan, jotta saisi edes vähän nauttia ulkoilmasta.

Naureskelin ystävälleni, että olen todellakin päässyt kosketuksiin sisäisen lapseni kanssa, päivät ovat yhtä leikkiä. Parilla ystäväperheellämme on pieniä lapsia, ja leikin heidän kanssaan vuoropäivinä. Joskohan tässä kohta pääsisi kosketukseen myös sisäisen aikuisensa kanssa?

- - -
Muru on ollut pari päivää vapaalla, ja ollaan otettu siitä kaikki irti. Eilen ostettiin pesukone, ja tänään odotellaan telkkarintuojia. Kiwinaapurimme saapuivat lomaltaan, ja jouduimme palauttamaan heille lainassa olleen telkkarin. Nyt piti sitten ostaa oma. Asioiden hoitamisen lisäksi ollaan myös ehditty rentoutua. Toissapäivänä käytiin syömässä paikallista ruokaa hyväksi todetussa ravintolassa, eikä petytty nytkään. Miten voi pelkkä leipä ja hummus maistua niiiiin hyvältä!

139501.jpg

Kuten kuvasta näkyy, kaavittiin koko kuppi tyhjäksi. Pääruuaksi syötiin lammas-majboos ja grillattua kanaa. Aikaisemmin olen syönyt saman puljun toisessa ravintolassa esimerkiksi erittäin hyvää grillattua hammouria (vaalealihainen kala).

- - -
Eilen käytiin ystävien kanssa ensin syömässä BamBu!-nimisessä thairavintolassa herkullista ruokaa mahamme täyteen, sitten jatkettiin katsastamaan Bahrainin yöelämää. Sitä ei ole täällä tullut juurikaan harrastettua, ystävien kanssa vietetyt grillausillat ovat yleensä vieneet voiton. Ensin baariin saavuttuamme ehdimme säikähtää, että olimme valinneet väärin. Jostain syystä kaikki paikalla olleet naiset näyttivät olevan yhden tietyn maan edustajia. Mutta kun silmämme paremmin tottuivat hämärään, tajusimme, että ihan tavallinen baari se oli. Täällä vain pitää tottua siihen, että miehille on aina tarjolla kätevää naisseuraa. Hauskasti he päivystivät kyltin alla, jossa luki "Don't even think parking here!". Illan mittaan kaikille leideille löytyi herraseuraa, ja tiski alkoi olla lopuksi aika tyhjä. Meno oli mestassa kova, mutta ei ollut minun paikkani. Täytyy jossain vaiheessa jatkaa kierrosta, josko jostain löytyisi meikäläisen makuun sopiva paikka.

Piipahdettiin vielä illan päätteeksi jo tutuksi tulleeseen pubiin. Todettiin, että Bahrainissa ei ole koskaan mitään hajua viikonpäivistä. Näköjään sama juttu oli käynyt muillekin. Tiistai-iltana ravintolat, baarit ja pubit näyttivät olevan aika täynnä. Mistä niihin kaikkiin riittää ihmisiä, Bahrainissa kun tuntuu olevan satoja ravintoloita! Kai täällä (ja naapurimaassa) asuu sitten bilekansaa?