Nytkö ne sitten katkaisivat meiltä sähköt, jälkijunassa! -ehdin jo ajatella, kun talo tänään pimeni yhtäkkiä. No ei, rivin toisessa päässä olevasta talosta paloi sulake, ja sitä on päivän mittaan korjattu oikein urakalla, useaan otteeseen. Sen aikaa me rivistön muissa taloissa asuvat olemme saaneet istuskella pimeässä ja lämpöisessä (!) kynttilöiden ja taskulampun valaistuksessa. Juuri äsken sähköt saatiin taas päälle -aah, ilmastointi toimii taas!!!

163574.jpg

Valitettavasti sähköt pätki muutenkin. Pääsähkön katkaiseminen aiheutti jotain häikkää meidän taloomme. Pari miestä kävi tilannetta pulmaa tutkailemassa, viimein heidän oli pakko todeta, että äskettäin vaihdettu upouusi ilmastointilaite on rikki. Kompressori ilmeisesti rikkoutui sähkökatkoksien yhteydessä. Olisihan se pitänyt siitä jo päätellä, että aina kun olkkarin ilmastoinnin laittoi päälle valot pimenivät hetken päästä.

Yllättävän ripeitä olivat. Raportoin ongelmasta watchmanille puoli seitsemän aikoihin, ja jo puoli kahdeksalta ilmastoinninkorjaajat olivat valmiita, keräsivät kamppeitaan ja poistuivat. Tosin eivät tähän aikaan pystyneet tekemään asialle muuta kuin toteamaan tilanteen, mutta kummiskin. Katsotaan joudutaanko tällä kertaa vaihtamaan koko tajuttoman painava systeemi, vai voiko siihen vain vaihtaa osan. Toivottavasti se hoituu jo huomenna.

Sähköturvallisuus ei Bahrainissa ole parhaimmasta päästä. Täällä on standardina englantilaismallinen kolmipiikkinen pistoke. Kuitenkin suuri osa myytävästä elektroniikasta on samanlaisia kaksipiikkisiä kuin Suomessakin. Ihmiset sitten tunkevat plugeja väkivalloin kolmipiikkisille tarkoitettuun pistokkeeseen, pistävät vain metallinpalasen kolmanteen reikään ja toivovat että toimii. Tai sitten ostavat adapterin, joita kaupoissa myydään kymmeniä erilaisia, ja jotka yleensä ovat äärimmäisen vaarallisen näköisiä. Minä en jaksa käyttää väkivaltaa, joten olen päätynyt käyttämään adaptereita. Jatkuvasti ihmetellen, miten systeemi voikin olla näin epämukava.

Muutenkin sähköturvallisuudessa on puutteita. Voin vain kuvitella, miten heikossa kunnossa piuhat tässäkin talossa on. Naapurissa sulake oli ollut ilmitulessa, joten tulipalon riski ei ole edes teoreettinen, vaan täysin mahdollinen. Samantyyppinen tapaus on ilmeisesti ollut tässä compoundissa ennenkin. Tarttis kai tehrä jotain!

Bahrainissa ei ole yhtään harvinaista nähdä ikkunasta toiseen vedettyjä sähköjohtoja tai paljaana roikkuvia johtojen päitä. On todella ihme, että sähköpaloja ei ole enempää.

Tällä erää minulle kuitenkin riittää, että valot ovat taas päällä ettei tarvitse pimeässä istua, ja ilmastointi toimii ja takaa hiettömän yön.