Tulipa tuossa mieleen valokuvatorstaihin osallistuessani Bahrainissa käynnissä olevat rakennusprojektit. Siis isot sellaiset. Täällä on parhaillaan käynnissä mieletön määrä valtavia projekteja, joissa rakennetaan luksusasuntoja ja liiketilaa. Näistä myös ulkomaalaiset voivat ostaa asuntoja, mikä on Bahrainissa suhteellisen uutta. Kauppa käykin kiivaana.

Bahrainin silhuettiin eniten vaikuttavat ja näkyvimmät projektit ovat Bahrain Financial Harbour ja World Trade Center, joita kumpaakin rakennetaan saaren pohjoisrantaa reunustavan highwayn tuntumaan Manaman sydämeen. Silloin kun muutin Bahrainiin, rakentaminen oli jo täydessä käynnissä, ja pilvenpiirtäjien luurangot olivat muotoutumassa. Vuoden aikana kerroksia on tullut huimasti lisää ja tornit ovat saaneet suurimman osan lasipäällystyksistään.

177934.jpg
Financial Harbour

Varsinkin Financial Harbour on valtava projekti, rakennuksia tulee mieletön määrä ja rantaviiva tulee melkoisesti muuttumaan nykyisestä. Odotan kauhulla tulevia liikenneruuhkia, kun rakentaminen etenee seuraavaan vaiheeseen.

Näiden lisäksi Bahrainiin rakennetaan samanlaisia keinotekoisia saaria kuin Dubaihinkin. Lentokentän taakse rakennetaan Amwaj Islands -saarikompleksia. Saaren eteläkärjen tuntumaan meri muuttuu maaksi Durrat Al Bahrainin kohdalla.

177924.jpg

Koska kunnon biitsit puuttuvat Bahrainista, ei näytä yhtään pahalta. Suoraan kotipihalta uimaan, ja toiselle puolelle voi kiinnittää veneen laituriin! Ainut huono puoli Durratissa on se, että se on paikallisen mittapuun mukaan tajuttoman kaukana!

Saaren keskiosaan, eläinpuiston ja formularadan viereen rakennetaan uutta kaupunkia. Luksusasuntojen lisäksi sinne tulee ostoskeskus ja kylpylä + vaikka mitä. Näiden lisäksi ympäri Bahrainia on käynnissä pienempiä vastaavia projekteja. Ja voi olla että olen unohtanut jotain isoimmistakin.