Tällä hetkellä meillä täällä on käynnissä amerikkalaistumisprojekti. Kokeilimme ystäväni kanssa leipomista amerikkalaisittain, joka menee suunnilleen näin: avaa tölkki, kaada sisältö valmiiseen piirakkapohjaan, paista koko hoito uunissa ja tadaa, suussasulava piirakka on valmis ja voit loistaa erinomaisen kotileipurin maineen ansainneena!

Bahrain täyttyi eilen noidista, batmaneista, kummituksista ja kaikenlaisista hirviöistä. Bahrainilaiset ottavat juhlimisen tosissaan, joten näin halloweenin aikaan kaupat ovat pitkään pursunneet kurpitsa-aiheisia limalöllöleluja ja karkkeja, naamareita ja muuta halloween-krääsää. Tottahan sitä piti sitten kanssa kokeilla.

Ensin kaiverrettiin kurpitsat, tottakai! Oli muuten aikaa vievää puuhaa, voin kertoa. Koko ilta siihen meni, mutta lopputuloksesta ei tullut yhtään huono! Kaupoissa oli tarjolla niitä perinteisiä oransseja kurpitsoita (joista kauppias oli ylpeänä todennut myyneensä ne hulppeaan seitsemän dinaarin kappalehintaan! Viisitoista euroa kurpitsasta on järkyttävän korkea hinta! "Ja mä myin ne kaikki!"), mutta siinä vaiheessa kun me oltiin liikenteessä, ne oli jo myyty. Ostimme siis paikalliset kurpitsat, semmoiset keltavihreät ja totesimme että ne olivat itse asiassa hienommat kuin ne "aidot". Ja todella paljon halvemmat.

Kun kurpitsat oli kaiverrettu, jouduimme toteamaan että kurpitsaa ei kaiverruksen tuloksena tullut tarpeeksi riittääkseen piirakka-aineksiksi. Marssimme kauppaan ostamaan valmista kurpitsapiirakka-ainesta. Ja nyt päästään siihen amerikkalaisleivontaan. Valmiiseen piirakkapohjaan ei sorruttu, sen verran suomalaisia ollaan, mutta se täyte tuli ihan tölkistä.

248289.jpg

Se on muuten kumma miten sitä muka aina pitäisi tehdä kaikki itse. Tällä kertaa sanouduttiin siitä hommasta täysin irti ja tilattiin kaikki leipomosta (sitä kurpitsapiirakkaa lukuunottamatta). Pinaattipiiraita, pikkupitsoja, suklaatuulihattuja ja haamumarenkeja.

248288.jpg

Hieman koristeita (haamuja, lyhtyjä, hämähäkkejä ja käärmeitä), päälle naamiaisasu, ja niin juhlat voivat alkaa! Juuri sopivasti, sillä sitten alkoi ovikello soida. Oven takaa ilmestyi hirviöitä huutaen "trick or treat!", ja karkkikippo hupeni pikavauhtia.

Oli muuten tosi hauskaa!

(Juhlahumu muuten jatkuu. Tänään kahvitellaan kaveriporukalla ja perjantaina saadaan vieras Suomen lähetystöstä Abu Dhabista ja päästään puutarhakekkereihin.)