Olen jo pitkään ajatellut, että pitäisi mennä käymään Muharraqin souqissa, varsinkin sen jälkeen kun luin tässä jokin aika sitten lehdestä, että se on suunnitelmissa tuhota ostoskeskuksen tieltä. Joskus ollaan postia hakiessa ajettu siitä läpi, mutta autosta ei oikein saa hyvää käsitystä paikan tarjonnasta. Naapurin suomalaisvieraiden innoittamana lähdettiin katsomaan, miltä lanausuhan alla oleva souqin vanha osa oikein näyttää.

Tykättiin kaikki paikasta kovasti. Väljempi ja rauhallisempi kuin Manaman vastaava, vähemmän turistikrääsää ja tyrkyttäviä kauppiaita. Muharraqin souq on selkeästi paikka johon paikalliset menevät ostoksille. Löydettiin monta kivaa kangaskauppaa, minä löysin yhden hienon paitakankaan. Naapurissa oli nappi- ja nauhakauppa josta löytyi ah niin ihania koristeita vaatteisiin. Alkoi melkein tehdä mieli abayan teettämistä ihan vain siksi että saisi ostaa edes jotain niistä kimaltelevista ja koristeellisista pikkunippeleistä.

Vanha osakin löytyi helposti, se oli kuin suoraan Bahrainin kansallismuseon näyttelystä. Kieltämättä surullisen huonossa kunnossa, mutta ei varmaankaan korjauskelvottomassa kuten väitetään. Toivottavasti ovat keksineet ostoskeskukselle vaihtoehtoisen suunnitelman, johon sisältyisi souqin säilyttäminen.

Reissu loppui vähän yllättäen, kun tajusin kesken kaiken parkkeeranneeni auton supermarketin parkkipaikalle, joka todennäköisesti suljetaan porteilla kun marketti sulkeutuu. Ja kun ei oltu ihan varmoja sulkeutumisajasta, lähdettiin pelastamaan autoa pikapikaa. Huoli oli turha, aukioloaikaa oli vielä rutkasti jäljellä, mutta alkoi kellokin olla jo sen verran, että ihan hyvä oli suunnata kotia kohti.

Sen verran paljon alueesta jäi kuitenkin katsastamatta, että vähän polttelee päästä sinne uudestaan. Rauhassa kangaskauppoihin ilman miehiä, ja voisi mukaan tarttua pari laukkua ja ehkä kengätkin...

Harmittelen että ei tullut otettua kameraa mukaan. Varsinkin niistä vanhoista rakennuksista olisi tullut varmasti oikein tunnelmallisia kuvia. Pitää varmaan ruinata naapuri joskus mukaan akkojen yhteiselle shoppailureissulle. Ensi viikolla? Heti huomenna?