Muru kävi tänään katsastamassa toisen autoista. Tuli sieltä naureskellen takaisin, sillä tarkastukseen oli kuulunut valojen, vikkujen ja jarruvalojen tarkastus ja rekisteri- ja omistajatietojen oikeellisuuden varmistus, ei muuta. Ei mikään ihme siis, että teillä liikkuu autoja mitä karmeammassa kunnossa. Kunhan vain valot toimii, ei hätää!

Tänään autolla ajellessa minua taas nauratti se, miten monenlaista ihmeellistä tiellä liikkujaa tuolla huhkii. Lyhyellä ajomatkalla havaitsin varmaan kymmenen mahdollista vaaratilannetta. Esimerkiksi ensin tuossa meidän pikkutiellä iso säiliöauto tukki tien, ja kun se lähti peruuttamaan tehdäkseen tilaa minulle, se peruutti melkein tien reunassa tien ylitystä odottaneen miehen päälle. Onneksi vain melkein, mies väisti.

Lähestyessäni liikenneympyrää Saarin alueen poikki kulkevan tien päässä minun kaistallani tuli vastaan peruuttava lava-auto. En kyllä ihan käsittänyt mihin se oli menossa, kun ei siitä ihan heti peruuttamalla mihinkään pois tieltä pääse. No, minä väistin.

Kun sitten pääsin päätielle tien yli oli loikkimassa vaarallisen näköisesti mies. Budaiya highwayllä on periaatteessa 70 nopeusrajoitus, mutta keskinopeus taitaa olla jossain 90 kieppeissä ja monet ajaa reippaasti yli sataa. Siinä saa olla vikkelät jalat jotta ehtii autojen alta pois. Kun ei tietenkään ylikulkusiltoja, suojateitä tai jalankulkutunneleita ole missään.

Muutenkin kyseisellä tienpätkällä kulku autollakin on ihan kamikazemeininkiä. Parkkipaikoilta ja sivuteiltä on tiheästi liittymiä päätielle, mutta kiihdytyskaistoja ei ole missään niistä ja liikenne on aika ruuhkaista ajoittain. Yritä siinä sitten päästä liikenteen sekaan kolaroimatta. Aika usein tiellä sitten näkeekin kolareita juuri risteyspaikoissa. Meidänkin taannoinen kolari sattui muuten yhdessä kyseisen tien liikenneympyröistä.

Tämänpäiväisessä lehdessä taisi muuten ollakin just juttu siitä, miten ministeriön miehet rintaansa röyhistellen vakuuttivat, että Bahrainissa sattuvien liikenneonnettomuuksien syy on 80 prosenttisesti kuskien vika ja loput 20 johtuu autojen kunnosta. Infrastruktuurissa ei missään tapauksessa ole mitään vikaa! Oliskohan ihan noin... Ihan heti en jostain syystä usko.