Tsih. Nauratti vähän kun eilen luin lehdestä, miten bahrainilainen mies oli otettu putkaan juopumuksen takia. Varsinainen uutinen oli se, että putkassa miestä ei saatu millään pysymään hereillä, ja aamulla herättyään mies ei muistanut edellisillasta mitään. Ööö... eikös se ole aika loogista: mies juovuksissa-sammuu-aamulla muisti poikki. Mikä siinä on sen arvoista, että se pitää uutisoida lehdessä? Hesarista tulisi mielettömän paksu opus joka aamu, jos siinä raportoitaisiin kaikki putkaan sammuneet yhtä tarkasti... Heh.

Toinen hassu uutinen oli saudimiehen pidätyksestä. Poliisi oli huomannut miehen auton takapenkillä avatun viinapullon ja pyytänyt miehen papereita. Saudi oli sujauttanut passinsa välissä poliisille 30 dinaaria jotta poliisi jättäisi viinapullot huomiotta ja mies pääsisi pälkähästä. Heh, turha toivo, mies pidätettiin, eikä suinkaan viinapulloista sillä niiden oleminen autossa ei ollut mitenkään lainvastaista, olivathan ne miehen omaan käyttöön, mutta poliisin lahjonnasta kylläkin.

Bahrainissa on hassun kaksijakoinen suhtautuminen alkoholiin. Viinakaupoissa alkoholin myynti muslimeille on ollut jo muutaman vuoden kiellettyä, mutta ravintoloissa ja baareissa viini virtaa estoitta, olitpa sitten muslimi tai et. Siispä naapurimaista Bahrainiin virtaa joukoittain "viinaturisteja", aivan niinkuin ennen Suomesta Viroon. Ja tosiaan, poliisi ei pittaa siitä vaikka muslimeilla olisi hallussaan alkoholia, vaikka virallisesti eivät ole kelpoisia sitä ostamaan.

Naapurimaissa suhtautuminen alkoholiin on huomattavasti tiukempaa. Saudi-Arabiahan on täysin kuiva maa, ja esimerkiksi Dubaissa pitää olla alkoholin hallussapitoon oikeuttava kirjallinen lupa. Bahrainissakin aina ajoittain nousee vaatimuksia tiukempaan alkoholikulttuuriin, esimerkiksi tänä keväänä poistettiin halvimpien hotellien baarien anniskeluoikeuksia. Tosiasia kuitenkin taitaa olla, että jos Bahrain ryhtyisi rajoittamaan alkoholin anniskelua ja myyntiä rankemmalla kädellä, turismi kärsisi siitä saman tien. Ja moni täällä asuva expattikin voisi harkita uudemman kerran sitä, onko Bahrainissa asuminen sittenkään niin hyvä juttu.