Alimmasta oikeusistuimesta on nyt tullut päätös taannoiseen Al Dana -laivan kaatumiseen liittyen. Muistatteko, 14 kuukautta sitten tuossa Bahrainin rannikolla kaatui laiva, jossa pidettiin Bahrainin World Trade Centerin rakentamiseen osallistuneen firman juhlia. Onnettomuudessa kuoli 58 ihmistä. Me asuttiin murun kanssa silloin vielä Hoorassa, ja katseltiin ja kuunneltiin murun serkun kanssa parvekkeelta kun koko Manama kaikui ambulanssien ja pelastusajoneuvojen äänistä ja vilkkuvia valoja näkyi joka puolella.

Lehden mukaan laivan bahrainilainen omistaja sai kymmenen vuotta vankeutta ja laivan intialainen kapteeni kolme. Omistaja pääsi vapaaksi 10 000 dinaarin takuita vastaan, mutta intialaiskippari joutui vankilaan välittömästi. Hän on tosin ollut vankilassa jo 13 kuukautta, jotka lasketaan jo osasuoritukseksi tuomiosta.

Aika järkkyä minun mielestäni että omistaja on koko ajan pystynyt rahalla maksamaan itsensä vapaaksi. Nyt hän aikoo valittaa tuomiosta, ja sanokaa minun sanoneen että jossain vaiheessa hänet vielä vapautetaan täysin vastuusta! Kipparista tehdään sopivasti syntipukki joka saa kaikki syyt niskoilleen.

Onnettomuuteen liittyen on menossa monta muutakin oikeusjuttua, esimerkiksi juhlat järjestäneen firman edustajaa vastaan. Koko juttu on kaiken kaikkiaan aikamoinen sotku.