Istuskelen tässä kuunnellen perjantaisaarnaa. Saarna menee kyllä vähän harakoille, sillä en osaa arabiaa. Puhuja tuntuu kumminkin olevan innostunut aiheestaan, sen verran paatoksella puhe käy.

Mistä tulikin mieleeni, että iltaisin ei olekaan enää pitkään aikaan kuulunut moskeijoista puhetta. Normaalit rukouskutsut kyllä. Talvella melkein joka ilta kuului pitkään saarnaamista lähimoskeijoista. Yleensä äänessä oli ainakin yksi, mutta joskus mukaan liittyi pari muutakin moskeijaa. Tässä lähistöllä on paljon shiiakyliä, joten otaksun, että kyseessä oli shiiamuslimeille joku tärkeä kausi. Vaikka en tosiaan arabiaa ymmärräkään, joskus oli mukava illalla terassilla istuessa kuunnella kaunisäänisen miehen saarnaa. Tuuli välillä vaimensi tai kovensi meille kantautuvaa ääntä, ja pimeässä lämpimässä illassa se antoi mukavan tunnelman. Tosin liiasta paatoksesta en pidä, se kuulostaa enemmän mellakan lietsomiselta.

Kännykkä on piipannut viime viikot kauppojen alennusmyynti-ilmoituksia. Välillä ärsyttää herätä keskellä yötä Centrepointin tai Batelcon tekstareihin, jotka komentavat tarttumaan alennuksiin. Ei niitä millään voisi lähettää päiväsaikaan? Nytkin on menossa taas joku ale, kuten joka viikonloppu viime aikoina. En kyllä jaksa lähteä kauppoihin, näin vapaapäivänä malleissa on ihan hirveästi ihmisiä. Menkööt nyt nämä alet, niitä tulee kyllä vielä lisää...

Murun pitäisi tulla tänä iltana taas työreissulta. Ehdittäisköhän illalla katsoa Lostin toinen tuotantokausi loppuun? Vielä kaksi osaa jäljellä. Kolmannen tuotantokauden boksi on jo odottamassa, joten vapaailtojen huvi on taattu! Ihanaa!