Heh, nauraisin jos ei itkettäisi.

Kuten muistatte, pesukoneemme hajosi. Ensin odotimme kolme päivää, ennen kuin takuuhuollosta suvaittiin tulla hakemaan kone korjattavaksi (yhteensä kolmen painostuspuhelun jälkeen). Sen jälkeen kului viikko ilman mitään ilmoitusta, kunnes tartuttiin jälleen puhelimen luuriin. Kuulemma "kiirettä" ja jotain osaakin piti odotella. Koneen kuitenkin piti olla valmis seuraavana aamuna, eli eilen. Kun iltapäivälläkään ei mitään vielä kuulunut, uusi soitto, jolloin kerrottiin, että osanvaihto ei ollutkaan poistanut vikaa ja nyt on tilattu uusi osa (ahaa, arvailevat siis vain mikä vika mahtaisi olla kyseessä... tässä menee siis kauan). Aika-arvio: viisi päivää.

673202.jpg

No, ei hätää, liikkeestä luvattiin tuoda korvaava kone tilalle. Ensin luvattiin, että aamulla. Ei tietenkään tuotu. Kaksi uutta puhelua. Myöhään iltapäivällä kone vihdon tuotiin, kovasti pahoitellen, ehkä jopa hieman säikähtäneen näköisenä (ajattelivat varmaan että hyökätään kurkkuun kiinni). Vielä enemmän pahoiteltiin, kun korvaava kone on vain "semiautomatic". Eli se ei lämmitä vettä, vaan pesee pyykit siinä lämpötilassa miten vesi hanasta tulee. Ensin väännetään katkaisijaa jotta pyykit peseytyy, sitten erikseen vedenpoistovipua ja sitten pitää vielä siirtää pyykit erilliseen lokeroon, jossa lingotaan.

Okei, eiköhän tällä pärjätä, varsinkaan kun en koneen nähtyäni todellakaan aikonut käyttää sitä, vaan turvautua edelleen naapuriin, kuten tähänkin asti. Periaatteesta kuitenkin oli hyvä, että toivat koneen koska korjaus venyi. Ajattelin kuitenkin, että pyöräytän koneella edes siivoustarvikkeet, jotka olivat ehtineet karmean likaiseksi kun en niitä naapurin koneeseen jaksanut raahata. Vääntelin vipuja, kuului lupaavaa surinaa, mutta sitten tuli stoppi. Hmmm. Kurkkasin koneen takapuolta, ja meinasin tipahtaa per- takamukselleni. Lattialla lojui irrallinen letku, ilmeisesti vedenpoistoletku, mutta sitä ei oltu kiinnitetty paikoilleen. Varmuuden vuoksi tarkastin vielä vedentuloletkun. Siis minkä letkun? Sellaista ei ollut ollenkaan! Pojat olivat vain kytkeneet sähköpistokkeen paikalleen, ja koska olin niin hyväuskoinen etten vahtinut koko aikaa vieressä, luikkivat pois niine hyvineen. Minulle ei tullut edes mieleen, että voisivat olla niin ketkuja, varsinkin kun he viettivät koneen vieressä hyvän tovin ennen kuin poistuivat.

Voi apua. Tietysti soitettiin heti perään, ja lupasivat tulla takaisin korjaamaan tilanteen, mutta vielä ei ole kuulunut mitään. Mistä vetoa, että ketään ei näy ei kuulu.

Onko tähdet jotenkin väärässä asennossa vai mikä on, kun viime aikoina kaikki on vastustanut? Printterikin kävi huollossa, mutta ei korjaantunut. Lukeeko meidän otsalla, että kusettakaa vapaasti, ei haittaa?

Oliskin edes kyseessä vain yksi erillinen tapaus, mutta kun joka kerta? Pitäis varmaan viedä ruusu sille meidän pankin ihanalle tädille, joka tekee aina sen minkä lupaa. Tai mitali.