Kävimme eilen muru, naapuri ja minä formularadan lähelle rakennetussa upouudessa vesihuvipuistossa. Aivan upea paikka! Kerrankin jotain tyylikästä, joka ei näytä muoviselta ja ylimakealta. Paikka oli rakennettu muistuttamaan muinaista, osittain raunioitunutta kaupunkia (Bahrainissa on oikeastikin ollut joskus muinaisina aikoina varhainen kulttuuri nimeltään Dilmun), ja se näytti todella hyvältä.

966001.jpg

Aaltoallasta, "kaljakelluntajokea ilman kaljaa" ja sokkeloista vesiallasta lukuun ottamatta kaikki huvittelupaikat olivat erilaisia vesiliukumäkiä. Kaikkia muita kokeiltiin, paitsi yhtä, sillä kello alkoi tulla jo niin paljon, että miesten piti päästä nukkumaan ja sinne viimeiseen mäkeen oli niin kova jono. Molemmat miehet menivät aamulla aikaisin töihin, joten puoliltaöin oli pakko päästä nukkumaan. Ramadanin aikaan puisto aukeaa vasta kahdeksalta ja menee kiinni puoliltaöin, ja sisälle pääsee puoleen hintaan.

966004.jpg

Aloin jo kaipaamaan jotain rauhallista, sillä kaikki liukumäet olivat aika korkeita, jyrkkiä, mutkaisia ja vauhdikkaita. Totesin jo, että välillä pitää tehdä jotain rauhallisempaa, muuten saan vatsahaavan jonossa seisomisesta ja pelkäämisestä. Minä korkean paikan kammoisena pelkäsin jo kiivetä sinne ylös! Kaikki laskut olivat sitten loppujen lopuksi kivoja, vaikka pelottavan vauhdikkaita olivatkin.

966005.jpg
(kuvat vesipuiston sivuilta)

Hieno paikka siis kaiken kaikkiaan, vaikka valittamistakin löytyy. Opasteita laitteelta toiselle ei juuri ollut, ja hämärässä reittien löytäminen rappusten alapäähän oli välillä vaikea löytää. Muillakin oli näköjään sama ongelma, sillä istutuksiin oli jo ehtinyt syntyä polkuja, kun ihmiset oikoivat niiden läpi kun ei yhtään tiennyt mistä kaukaa pitää kiertää. Puistoon tullessa lipunmyyntijono oli jotain järkyttävää, mekin jonotimme yli puoli tuntia, vaikka ihmisiä ei puiston kapasiteettiin nähden ollut edes mitenkään hirveästi. Vain kaksi kassaa, joilta kesti ikuisuuksia saada rannekkeet ladattua. Ja paikalliseen tyyliin useat joko kiilasivat röykeästi tai sitten antoivat meidän edessämme jonottaville rahatukun ja pyynnön ostaa heillekin liput. Mikä sitten lisäsi odottamisaikaa, sillä jokainen ranneke piti tosiaan erikseen ladata. Toivottavasti saavat homman jotenkin järkeistettyä.

Oli jokseenkin outo olo, sillä puiston asiakkaista 99,9% oli miehiä. Näin ihan muutaman naisen lisäkseni, yhden länkkärin, yhden thaimaalaiselta näyttävän ja muutaman arabin. Arabit olivat pukeutuneet päästä varpaisiin, legginseihin ja takamuksen ja käsivarret peittävään paitaan. Eräs abaya-asuinenkin näkyi, ilmeisen uimataidoton, sillä hän kellui kellukkeiden varassa aaltoaltaassa, ja pois tullessa hänet työnnettiin rantaan. Ilme oli ihastuneen kauhistunut. Muuten siis asiakkaat olivat riehakkaita paikallisia miehiä. Mutta ei vääristynyt sukupuolijakauma minua häirinnyt, miehet olivat kaikki erittäin kohteliaita, enkä huomannut, että minua olisi jotenkin erityisesti tuijotettu. Ja täällä on jo tottunut siihen, että katukuvassa näkyy voittopuolisesti miehiä.

Kivaa siis oli. Minä jo kysyin, että saakohan puistoon kausikorttia?