Vaikka välillä tässä meinasi alkaa jo orastava ahdistus tulevasta kesästä ja kuumasta paahteesta, mikä tarkoittaa pääasiassa sisällä oleskelua ja ilmastoinnin pauhaamista täysillä, voi vielä ainakin hetkeksi huokaista helpotuksesta. Kuumahan päivisin ulkona tietysti jo on, mutta onneksi vielä aika siedettävissä lukemissa (tällä hetkellä 36-37 astetta).

Monena aamuna olen käynyt vesijuoksemassa tai uimassa, mutta eilen oltiin keskellä päivää uimassa tuossa compoundin uima-altaassa ja vesi tuntui yllättäen ihan virkistävältä vaikka se tuossa auringossa aina päivisin lämpiääkin. Kesällähän altaan vesi on niin lämmintä, että uiminen ei yhtään virkistä, melkein päin vastoin. Naapurin kaksveen kanssa pompittiin, peuhattiin ja loruteltiin eilen vedessä minkä ehdittiin, ja altaasta pois noustessa tuli suorastaan vilu.

Sitä ennen oltiin tunnin verran Dilmun clubin leikkikentällä, eikä tuntunut yhtään pahalta. Leikin varaäitiä kun naapurin "oikea" äiti oli kipeästi tarvitsemillaan päiväunilla. Mikäs siinä oli ollessa, vauva viihtyi vaunuissa lelun kimpussa, kunhan aina välillä pääsi syliin tuulettumaan, ja kaksvee puuhasi onnessaan liukumäissä.

Eilen perjantaina oli Bahrainissa viikonlopun aloituspäivä, mikä näkyi Dilmunilla viihtyvässä ihmismäärässä. Viikonloppu ei täällä kaikilla kylläkään mene ihan samaan tahtiin, osa on siirtynyt perjantai-lauantai -viikonloppuun, mutta ainakin joillakin koululaisilla taitaa olla edelleen torstai-perjantai -viikonloppu, ja osalla vapaata on vain perjantai ja siis kuusipäiväinen työviikko. Minä itse olen edelleen onnellisesti sekaisin viikonpäivistä, sillä kun ei paljon ole väliä kun murulla on niin epäsäännöllinen työ ja oma työskentely voi tapahtua koska vaan, kunhan vain nappaa tietokoneen auki tai avaa kirjan. Sairastelun jälkeen oli vähän hidasta käynnistellä itseään takaisin "työmoodiin", mutta tänään esimerkiksi olen saanut jo paljon aikaan.

Mistä puheen ollen, taitaa olla paras taas kääntää katse kohti kirjoja...