Jopas nyt takkuaa. Ensin printteri meni tukkoon, sitten hajosi pyykinpesukone, nyt vielä ilmastointikin takkuilee. Onneksi tällä kertaa selvittiin vain ilmastointilaitteen säätämisellä, olisi tullut kuumat oltavat jos jotain osia olisi pitänyt vaihtaa (osia kun yleensä joutuu odottelemaan). Kumma juttu että se on aina se sama laite joka on rikki, vaikka se on upouusi. Näin maallikkona arvioisin, että ehkä sähköissä on jotain vikaa, ja virtapiikki tms. rikkoo aina laitteen. Onneksi korjausmiehet tulivat nopeasti.

Viime päivinä vaivana ovat olleet myös lentomuurahaiset. Yksi kylppäreistä oli aivan täynnä niitä tässä yksi ilta, ja sen jälkeen kun muru latasi kopperon täyteen hyönteismyrkkyä, löytyy lattialta joka päivä kuolleita ötököitä. Muurahaisia muuten täältä löytyy joka lähtöön. Niitä on ihan pikkiriikkisiä tai sitten ihan valtavia (jotka puraistessaan haukkaavat palan nahkaa niin että veri vuotaa) ja sitten kaiken kokoisia siltä väliltä. Viime kesänä meillä oli varsinainen muurahaisongelma, välillä lattiat vilisivät niitä, mutta ehkä äskettäin tehdyn pest controllin (hyönteismyrykytyksen) ansiosta nyt niitä ei juuri näy. Todennäköisesti apu on vain väliaikainen, ja jossain vaiheessa kesää ne ilmestyvät taas.

Niin, tuo iso puutarha tuossa talon takana on siunaus ja kirous. On aivan ihanaa kun se on olemassa, on mukavaa että ympärillä on elämää (compoundin lapset pitävät siitä huolen), mutta sivuvaikutuksena ovat hyönteiset. Torakoita, koppakuoriaisia, muurahaisia, kärpäsiä, ihan mitä tahansa. Onneksi Raid tappaa talossa ja puutarhassa...