Piipahdin tänään kaupassa, ja silmiin sattui taas kerran tyttöjen leluosastolla Fulla-nukke. Fulla on samankokoinen ja -näköinen kuin barbi, mutta arabialaiseen tyyliin puettu. Fullan voi ostaa joko kotivaatteissa, juhlia varten pukeutuneena tai abaiya päällä.

abayadoll.gif
Pikainen kurkistus nettiin toi muitakin muslimitytöille tarkoitettuja nukkeja, esimerkiksi Saghiran ja Razannen.

Models_15.gif

Lelukaupassa ihastelin muutama viikko sitten Fulla-nuken kanssa samaa sarjaa olevaa ruokoussettiä pikkutytölle. Setissä oli tytölle tarkoitettu samanlainen vaaleanpunainen asu kuin nukella ja lisäksi vaaleanpunainen rukousmatto. Harmi ettei netistä löytynyt setistä kuvaa, kun en tietenkään kaupassa hoksannut tallentaa näkyä. Minusta aika hyvä idea.

Riippuen todennäköisesti siitä mistä maasta on kotoisin ja mitä islamin suuntausta tunnustaa, tytöillä saattaa olla jo ihan pienestä saakka pää peitettynä ja abaiya päällä, kun taas toisilla on normaalit vaatteet (yleensä paljon vaaleanpunaista ja röyhelöitä). Jostain muistan lukeneeni, että abaiya pitää pukea päälle viimeistään silloin  kun kuukautiset alkaa. En tiedä sitten kuinka laajasti tätä käytäntöä noudatetaan. Nyt voisi joku viisaampi valaista asiaa?